L''Alicia en el País de las Maravillas' de Tim Burton i 'Las bicicletas son para el verano'

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La nit de cine a la tele d'avui passa per una adaptació de Tim Burton del conte 'Alícia al País de les Meravelles', a més de ‘Las bicicletas son para el verano’ (drama) i 'Taxi Espress' (acció), 'Red de mentiras' (intriga) i 'Deep Blue Sea' (terror).

FANTÀSTICA

Alicia en el País de las Maravillas

22.30 LA SEXTA  Direcció:

 Tim Burton Actors: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Crispin Glover

Barroca adaptació del clàssic de Lewis Carroll, menys sorprenent del que s'esperava, ja que el seu director era Tim Burton ('Eduardo Manostijeras', 'Big Fish'). Però per a això estava produïda per Disney i era una peculiar continuació del clàssic animat de 1951. En aquesta adaptació, una Alicia de 19 anys, que fuig d'un nòvio que no li agrada, persegueix el conill blanc que va veure de petita i arriba a un país de les meravelles governat per la tirànica reina (Bonham). Va obtenir dos Oscars: a la millor direcció artística i al millor vestuari.

DRAMA

Las bicicletas son para el verano

21.55 LA 2  Direcció:

 Jaime Chávarri Actors: Amparo Soler Leal, Agustín González, Victoria Abril, Alicia Hermida, Gabino Diego

Chávarri va fer una excel·lent adaptació de la magnífica obra teatral de Fernando Fernán-Gómez, amb l'ajuda de l'escriptora i guionista Lola Salvador. L'estiu del 1936, mentre s'inicia la guerra civil, una família madrilenya (burgesa, però republicana) comparteix la seva vida quotidiana amb la seva criada i veïns.

ACCIÓ

Taxi Express

22.10 PARAMOUNT CHANNEL  Direcció:

 Gérard Pirès Actors: Samy Naceri, Frédéric Diefenthal, Marion Cotillard, Manuela Gourary, Emma Sjöberg

El conegut director francès Luc Besson, en el seu paper de guionista i productor, va aconseguir un bon rèdit en taquilla amb aquest entretingut film d'acció. La insòlita parella protagonista la formen un policia i un repartidor de pizzes reconvertit en taxista. Tots dos han de detenir una banda d'atracadors.

INTRIGA

Red de mentiras

22.30 TVE-1 

Direcció: Ridley Scott Actors: Leonardo DiCaprio, Russell Crowe, Mark Strong, Michael Gaston, Ali Suliman, Sami Samir

El director d''Alien' i 'Blade runner' va adaptar aquí una entretinguda novel·la d'espies de David Ignatius, un prestigiós periodista de 'The Washington Post' expert en temes internacionals, centrada en les esbojarrades aventures d'un agent de la CIA al Pròxim Orient. Leonardo DiCaprio viatja a Jordània per eliminar un perillós terrorista.

TERROR

Deep Blue Sea

Notícies relacionades

0.35 TVE-1 Direcció: Renny Harlin Actors: Saffron Burrows, Thomas Jane, LL Cool J, Jacqueline McKenzie, Michael Rapaport

El director de la segona part de 'Jungla de cristal', Renny Harlin, firma aquesta entretinguda pel·lícula d'acció amb elements de terror i efectes especials. En una plataforma submarina, uns científics han creat uns taurons capaços de produir una substància que pot servir per curar malalties com l'Alzheimer.

Temes:

Tim Burton