«El meu paper a 'El Príncipe' intimida i sedueix»

Rubén Cortada interpreta el narco Faruq Ben Barek a ’El Príncipe’.

Rubén Cortada interpreta el narco Faruq Ben Barek a ’El Príncipe’. / MEDIASET

3
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

L'atractiu actor i model cubà Rubén Cortada interpreta Faruq Ben Barek, un dels narcos de la sèrie El Príncipe (Tele 5, 22.30 h) i germà gran de Fátima, la protagonista femenina de la ficció.

-¿Com ha sigut el retrobament de la sèrie amb el seu públic?

 

-Ha començat molt bé. La gent l'estava esperant amb ganes.

-¿Quines diferències veu entre la segona temporada i la primera?

 

-Els guionistes van més de debò. A la primera tenien una mica de por de com tractar l'espectador i descobrir quin punt de tolerància tenien. Ara han entès que la gent vol més i no tenen por. Per això han triplicat tot el que passa.

-Li ha sortit competència amb l'arribada de Jesús Castro…

 

-Sí, fa de cosí meu, que ja em va enredar un cop i em tornarà a embolicar.

-¿El seu personatge és més agressiu?

 

-No. És un individu que els guionistes han creat amb recursos. Si ens hi fixem, no només intimida i amenaça, sinó que també no dubta a seduir l'amiga de la seva germana per obtenir informació. Té argúcies.

-¿Com s'ha preparat?

 

-Vaig estar jugant a futbol amb xavals marroquins de Lavapiés (Madrid). Dinava amb ells i també amb adults. Veia com reaccionaven a un cop o a un gol. I com es movien entre els adults. Faruq és una barreja de les dues edats. Els adults sospesen molt més, es miren als ulls i parlen. Els xavals es criden, són impulsius i s'alteren de seguida.

-¿Quin final li donaria al seu personatge?

-Jo el sacrificaria per alguna cosa. Pel barri o per la família. Si sempre ha tingut aquestes característiques tan concretes, el més lògic seria això. Acabar com Walter White a Breaking bad. No vols que mori mai, perquè l'has entès durant tota la sèrie, però al final te'l prenen.

-¿Què tal amb Jose Coronado?

 

-No tinc paraules per descriure el que m'ha regalat Jose. M'agradaria saber quin va ser el llibre que li va canviar la vida. Estic per preguntar-l'hi algun dia. ¿Què va llegir per arribar a aquest nivell? Ell t'ofereix eines per fer més bé el teu treball. Està en totes. És un tio amb una vista panoràmica de gairebé 360SDgr.

-¿El veu amb fusta de director?

 

-Se li hauria de preguntar a ell, però és un líder.

-¿Mostrar la realitat d'El Príncipe és perjudicial per a aquest barri?

-No. Hem sabut a Ceuta que han creat un circuit, un recorregut turístic per visitar tots els punts famosos de la sèrie. Això pot crear llocs de treball. A més, els ha posat al mapa.

-¿Com el tracta la gent pel carrer, ara que és famós?

-La gent no em respecta [riu]. No imposo gens, perquè tothom es vol fotografiar amb mi [riu].

-¿Què li sembla el fenomen del reclutament d'espanyols per part del gihad islàmic?

 

-Perillós. No és bo per a ningú. L'Estat Islàmic s'està imposant. És un tema que s'hauria de resoldre. Per a Espanya és delicat, perquè som a pocs quilòmetres del Marroc i del món àrab. I estan portant guerra en lloc de la pau.

-¿Li han plogut els contractes arran d'aquesta sèrie?

 

-No. Però de projectes per llegir, sí. La part bona és que ara pots escollir el millor per a tu.

-¿Quines són les seves sèries preferides?

 

-Breaking bad, Californication, Prison break... I de les espanyoles, El Príncipe, és clar. M'agradava molt Los hombres de Paco, perquè hi havia molta comèdia i això m'interessa. Hi havia Pepón Nieto i Paco Tous, que procedeixen d'aquest gènere.

Notícies relacionades

-Vaja, que li agradaria fer comèdia. El veig a La que se avecina.

-Doncs sí. A mi m'agrada.