NOVA POLÈMICA

Tele 5 deixa l'EGM

El grup audiovisual Mediaset està disconforme amb l'auditoria tècnica de l'AIMC

1
Es llegeix en minuts

Mediaset Espanya, grup audiovisual que té com a empresa insígnia la cadena Tele 5, ha decidit trencar la seva relació amb l'Associació per a la Investigació de Mitjans de Comunicació (AIMC), entitat coneguda com a responsable de l'Estudi General de Mitjans (EGM). La raó argumentada pel grup que dirigeix Paolo Vasile és que està disconforme amb la tasca d'auditoria tècnica que realitza sobre el sistema d'audiometria de televisió de Kantar Media, segons informa la web MarketingDirecto.com.

Des de Mediaset donen per irreversible la seva marxa d'AIMC mentre no atenguin les seves reclamacions sobre el treball de Kantar Media. Carlos Lozano, president executiu d'AIMC, ha declarat que "un operador important ha decidit sortir del joc i aïllar-se del mercat, aïllar-se del mesurament", però després de "vint-i-tants anys com a auditor de Kantar, des de tots els sectors se segueix revalidant i s'ha revalidat el paper d'AIMC".

Lozano descarta una qüestió econòmica, ja que "la xifra que paguen les televisions és ridícula, sobretot comparada amb la de Kantar". I ha afegit que "AIMC està reconegut pel mercat per ser objectius i independents de qualsevol operador i agent del mercat. Ens devem i reportem al comitè de clients".

Notícies relacionades

Per un altre costat, el president executiu d'AIMC ha respost a les acusacions de falta d'evolució abocades per Mediaset, assegurant que des de la mateixa associació s'han empès nous projectes, però "comporta costos i un moviment en la situació actual del mitjà. La iniciativa no correspon a AIMC, [l'associació] ja ho ha posat i està reflectit en les actes del comitè en què hem posat sobre la taula propostes de millora i actualització".

"Jo crec que tot això ha servit. Si hi ha un mercat estable és perquè està relacionat amb el creixement de negoci, perquè s'ha donat estabilitat, credibilitat i autocontrol per part del mercat en el sistema de mesurament. Que sigui una moneda acceptada per tots és el que dóna estabilitat al mercat", ha assegurat Lozano.