CINE

Segona entrega de les aventures de Mortadel·lo i Filemó a TVE-1

2
Es llegeix en minuts

La fantasia i la comèdia destaquen en la nit cinematogràfica.

Comèdia

Austin Powers y el Miembro de Oro

20.30 PARAMOUNT

Direcció: Jay Roach Actors: Mike Myers, Beyoncé Knowles, Michael Caine, Seth Green País: EUA (2002) 94 minuts

Divertida tercera entrega de la trilogia sobre les peripècies cinematogràfiques d'Austin Powers, paròdia dels espies lligons a l'estil James Bond. Escrita per Mike Myers, actor còmic i guionista sorgit de les files del 'Saturday night live' i 'Wayne’s world'.

Fantasia

Las crónicas de Narnia. El príncipe Caspian

21.45 CUATRO

Direcció: Andrew Adanson Actors: Ben Barnes, William Mosley País: EUA (2008) 144 minuts

Segona entrega de la sèrie d'aventures fantàstiques 'Las crònicas de Narnia', inspirades en els llibres de l'autor irlandès C. S. Lewis. L'acció arrenca un anys després de la primera pel·lícula, encara que segons el mesurament del temps en el món de Narnia, la realitat és que han transcorregut més de 1.900 anys.

Ciència-ficció

Acero puro

22.10 A-3 

Direcció: Shawn Levy Actors: Hugh Jackman, Evangeline Lilly, Dakota Goyo País: EUA (2011) 126 minuts

Cinta d'acció futurista protagonitzada per Hugh Jackman ('Lobezno', 'X-Men') i rodada per Shawn Levy ('Doce en casa', 'La Pantera Rosa' , 'Noche en el museo'...). Parteix d'una història curta de Richard Matheson amb ressonàncies de 'Rocky'. En el futur els robots protagonitzen combats de boxa. Un antic púgil instrueix un vell androide.

Aventures

Las crónicas de Spiderwick

22.10 TVE-1

Direcció: Mark Waters Actors: Freddie Highmore, Mary-Louise Parker, Nick Nolte País: EUA (2008). 107 minuts

Estranys successos es comencen a produir quan els Grace (Jared i els seus germans Simon i Mallory i la seva mare) es traslladen al vell casalot de l'oncle Arthur Spiderwick. Film original (pel món meravellós que recrea a partir de la lectura d'un misteriós llibre), però que no té originalitat. Si no existissin prèviament 'Les cròniques de Nàrnia' o 'La brúixola daurada', la seva efectivitat seria bastant gran. No és que copiï un model, però ens tornem a trobar davant l'adaptació d'una saga literària amb aventures fantàstiques, éssers monstruosos i protagonisme infantil. En tot cas, menys ambiciós, més efectiu i amb Nick Nolte molt còmode en el paper d'ogre.

Comèdia

Mortadelo y Filemón. Misión: salvar la Tierra

23.45 TVE-1

Notícies relacionades

Direcció: Miguel Bardem Actors: Eduard Soto, Pepe Viyuela, Carlos Santos, Janfri Topera, Mariano Venancio, Berta Ojea País: Espanya (2008) 90 minuts

Segona entrega de les aventures amb actors de carn i ossos dels agents de la T.I.A. creats per Francisco Ibáñez que segueix el patró establert per l'anterior, encara que amb retocs. Un dels principals és la substitució de Benito Porcino, l'actor no professional que va encarnar Mortadel·lo, per Edu Soto, que compon un Mortadel·lo menys neorealista. La trama enfronta els dos desastrosos agents secrets amb el malvat Botijola, que té com a obsessió no conquistar el món, sinó provocar una sequera de tals proporcions que obligui la gent a beure el seu horrible beuratge.

Temes:

Mortadel·lo