PROGRAMACIÓ

La banda dels Panteres Roses, a 'Sense ficció'

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Des del 2000, es calcula que han comès aproximadament 500 atracaments en països d'Europa, Àsia i Pròxim Orient, i que s'han endut un botí total valorat en uns 300 milions de dòlars. Aquest és l'espectacular currículum delictiu dels Panteres Roses, una sofisticada i molt efectiva banda de lladres que aquesta nit protagonitzen Sense ficció. El programa de documentals d'actualitat de TV-3 estrena Atrapa el botí i corre. La història dels Panteres Roses (22.00 hores), producció realitzada per la directora britànica Havana Marking que mostra com treballen aquests delinqüents, amb cops que semblen trets d'una pel·lícula d'acció de Hollywood: gairebé sempre són captats per les càmeres de vigilància, que registren els seus audaços atracaments executats de forma mil·limètrica i sense exercir la violència contra cap persona.

Notícies relacionades

Marking (autora de la premiada producció Afghan star) ha aconseguit entrevistar alguns dels seus membres, mantenint la seva identitat en secret amb una solució molt creativa: recrea els delinqüents utilitzant versions animades de les entrevistes reals. Així, dos d'ells relaten, en primera persona, com van robar en una joieria barcelonina -ciutat en la qual ja han actuat en diverses ocasions-, i que consideren l'atracament més perfecte que han fet mai.

Els experts de la policia creuen que els Panteres Roses formen una organització de més de 200 persones, la majoria de Montenegro i de Sèrbia, que «van créixer en un ambient de corrupció a l'engròs», arran de la desintegració de l'antiga Iugoslàvia.