per "garantir el finançament"

Les protestes dels treballadors de TVE es colen a l'informatiu 24 Horas

La programació de la cadena s'ha vist alterada, i 'La Mañana' de Mariló Montero ha estat substituïda per 'Españoles en el mundo'

A la tarda, Toñi Moreno ha acomiadat 'T con T' una hora abans i les aturades han obligat a suspendre 'España directo'

La presentadora del Canal 24 Horas de TVE explica la protesta dels treballadors, en directe. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Les protestes dels treballadors de RTVE per "garantir el finançament" de la corporació han obligat a alterar la programació dels seus canals amb motiu de la vaga convocada per Comissions Obreres (CCOO)

Al voltant de les 13.00 hores el canal 24 Horas s'ha vist afectat per aquestes protestes i tant la presentadora de l'informatiu, Ángeles Bravo, com la reportera Inmaculada Gómez-Lobo, s'han vist interrompudes pels xiulets de les protestes. La mateixa Bravo ha explicat en antena que es tracten de protestes "de companys de RTVE davant el que consideren un risc de desmantellament" de la corporació.

El sindicat CCOO ha convocat per a aquest dimarts dues aturades de dues hores cada una a tots els centres de treball de RTVE per demanar que no es produeixin retallades en la corporació després de la dimissió de l'expresident Leopoldo González-Echenique.

El sindicat a més ha sol·licitat als treballadors vestir de negre, perquè "el futur és negre". "Les exigències a Echenique passaven per un reducció dels llocs de treball", ha alertat CCOO en la convocatòria.

INTERRUPCIÓ 'LA MAÑANA'

Les aturades parcials convocades pel sindicat CCOO a RTVE han aconseguit suspendre aquest dimarts la programació de Televisió Espanyola, que s'ha vist obligada a interrompre el programa de Mariló Montero. Quan s'emetia en directe el programa 'La Mañana', s'ha interromput i la parada ha obligat l'ens a emetre una reemissió d''Españoles en el mundo', mentre un rètol advertia que la programació habitual s'estava veient alterada com a conseqüència de les aturades.

Notícies relacionades

El sindicat CCOO ha expressat la seva satisfacció per la resposta obtinguda mentre que fonts de RTVE han preferit no pronunciar-se fins al moment, ja que queda pendent una segona aturada convocada entre les 18:00 i les 20:00 hores. 

Les aturades de la tarda

La història s'ha repetit a la tarda. A les 18.00 hores, Toñi Moreno s'ha acomiadat del seu 'T con T' amb una hora d'avançament sense donar més explicacions. S'ha donat pas a un refregit de 'Comando actualidad' en què també ha aparegut el mateix rètol. L'espai 'España directo' tampoc s'ha emès. CCOO ha avançat que també s'unirà a les aturades convocades el 9 d'octubre pel comitè intercentres, que podrien afectar l'Eslovàquia-Espanya classificatori per a l'Eurocopa de futbol. El sindicat estudia fins i tot la possibilitat de convocar una vaga.