El president de RTVE, Leopoldo González-Echenique, dimiteix

El màxim responsable de l'ens considera que el model de finançament no és viable

El president de RTVE, Leopoldo González Echenique, compareix a la comissió de pressupostos al Congrés l’octubre del 2013.

El president de RTVE, Leopoldo González Echenique, compareix a la comissió de pressupostos al Congrés l’octubre del 2013. / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

El president de RTVE, Leopoldo González-Echenique, ha presentat avui la dimissió al càrrec de l'ens al considerar que el model de finançament de la corporació no és viable. 

La negativa de l'Executiu de Mariano Rajoy a injectar 130 milions d'euros per salvar l'angoixant situació econòmica de la tele estatal ha portat Echenique a prendre la decisió d'abandonar el vaixell quan fa poc més de dos anys que és en el càrrec. Per substituir-lo ha tornat a sonar Ernesto Sáenz de Buruaga.

Echenique va ajornar fins avui el conclave del consell d'administració de RTVE que s'havia de celebrar dilluns passat. Volia guanyar temps per veure si el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, accedia per fi a deixar anar els 130 milions d'euros que necessita la corporació per equilibrar els comptes del 2013.

El fins ara president de la corporació és conscient que, sense diners, no es podrà frenar la vertiginosa sagnia d'audiència que pateix TVE, que l'ha situat com la tercera cadena, al baixar la seva quota mitjana per sota del 10%. Aquesta debacle ha fet caure el director de TVE, Ignacio Corrales, que al juny va presentar la dimissió, i que ha estat substituït per José Ramón Díez.

AMB ELS VOTS DE PP I CIU

Notícies relacionades

González-Echenique va ser nomenat president de RTVE el 28 de juny del 2012, amb la qual cosa no ha arribat a complir tres anys al capdavant de l'ens. Echenique no va aconseguir el suport necessari dels dos terços del Congrés (201 vots) per ser elegit president en la primera votació però sí que va superar la majoria absoluta (176 vots) requerida a la segona volta de les votacions, a l'obtenir 194 vots, de PP CiU.

LA DIADA A TVE

Aquest dimarts González-Echenique va defensar el tractament informatiu que va donar TVE per les DiadaDiada de l'Onze de Setembre. El president de RTVE va haver de sortir al pas de les nombroses crítiques que acusaven els responsables dels informatius de "manipular" la informació sobre la Via Catalana 2014 i el procés sobiranista català.