DE LA TELE AL PAPER
'Deja sitio para el postre' ja és un llibre
Paco Torreblanca posa en negre sobre blanc les millors receptes del programa de Cuatro
Paco Torreblanca. /
'Deja sitio para el postre', el concurs de Cuatro amb què el mestre reboster Paco Torreblanca s'ha proposat que el públic disfruti de la rebosteria sense por, es converteix ara en un llibre homònim en què, amb receptes "traduïdes al llenguatge de casa", convida a introduir-se en el costat més dolç de la gastronomia. "Tothom s'atreveix a fer una truita de patates però no tant una 'mousse'", lamenta el reboster alacantí. Per aquest motiu, amb el seu fill Jacob, es va dedicar seleccionar postres elaborades en el programa, en què exerceix com a jurat i ensenyant, i "portar-los a un nivell més popular", en una obra editada per Grijalbo.
"Això és el que més ens ha costat, perquè gairebé tots els nostres llibres estan més adreçats a professionals i aquí no hem volgut entrar en aquest llenguatge, sinó en un de més comprensible perquè la gent ens entengui. I crec que el resultat és un bon treball de fotografia i un llibre molt instructiu per a la gent que vulgui començar i per al que ja en sap", apunta. Per facilitar aquest acostament a la pastisseria, les receptes s'ordenen en tres nivells, que permeten, a més, al lector "progressar" en els seus coneixements.
En el de principiant s'hi inclouen des d'un tradicional arròs amb llet fins a pa de pessic líquid de xocolata, mentre que en l'intermedi s'aprendrà a elaborar 'éclairs' de xocolata, 'financiers', 'mousse' de torró o cassoletes de taronja. En l'avançat ja hi ha receptes de 'mousse' de iogurt i bescuits de te 'matcha', tronc de Nadal de caramel i cafè, ou d'or i 'stollen', entre altres. Per culminar amb les classes magistrals de Paco Torreblanca, que comparteix creacions com el borratxo amb campana, el 'chiboust' de llimona amb 'sablé bretó' i el pastís de safrà i xocolata.
"És veritat que en rebosteria tot ha de ser pesat, mesurat, molt controlat, però el llibre trencarà aquest tabú que hi ha davant les postres i ens permetreà endinsar-nos en aquest món i disfrutar", assegura Torreblanca. Sobre la seva experiència televisiva, no dubta a qualificar-la de "molt positiva", perquè ha après "moltíssim". I també valora que "per primera vegada" un programa de televisió es dediqui exclusivament a la cuina dolça, ja que s'ha aconseguit "facilitar la difusió" de la seva professió.
La "màxima satisfacció", reconeix, ha estat ser testimoni i partícip de l'evolució de persones "que no havien fet mai res i han anat creixent" en el món de la rebosteria. Tant li ha agradat que si depengués d'ell hi hauria més edicions de 'Deja sitio para el postre', un programa que la cadena ha mogut a la graella per no obtenir els resultats d'audiència esperat.
Com a record especial del concurs, s'emporta l'abraçada de comiat que li va fer la concursant Geraldine Daniel. "Tothom em va criticar moltíssim per haver-la salvat, però ella va demostrar valor i coratge quan després va demanar voluntària anar al cara a cara perquè es veia menys qualificada que el company seleccionat. Em va semblar molt honrat", explica Torreblanca.
- ChatGPT La IA aposta per aquest barri de Barcelona per viure: "On tradició i modernitat es troben"
- Previsió meteorològica El Nadal arribarà amb pluges, nevades i molt fred a Catalunya: aquestes són les previsions per a les pròximes setmanes
- La duresa d’una malaltia El pitjor moment en la vida de Jordi Cruyff
- L’Hospitalet Illa i Quirós firmen el soterrament de la Granvia
- Per indemnitzacions Les velles patates Corominas de Badalona deixen un deute de 200.000 euros al final de la seva liquidació
- Lloc recomanat El petit poble de Tarragona que 'National Geographic' considera "una obra d'art"
- Has treballat menys de 25 anys? Així és com pots aconseguir les cotitzacions gratuïtes de la Seguretat Social
- Envelliment i salut mental: acceptar-se, empoderar-se, créixer
- Tecnologia i psicologia Un de cada vuit adolescents recorre a la IA en moments de malestar emocional
- El Barça fregeix l’Olympiacos amb defensa i 13 triples
