NOVA APOSTA

Berto debuta com a crític de cine a Paramount

El còmic estrena 'MovieBerto' per donar la seva visió en petites píndoles

Berto Romero, durant la gravació d’una de les seves peculiars crítiques cinematogràfiques a Paramount.

Berto Romero, durant la gravació d’una de les seves peculiars crítiques cinematogràfiques a Paramount. / PARAMOUNT CHANNEL

2
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO
MADRID

Vegeu el vídeo d'aquesta

notícia amb el mòbil o

a e-periodico.cat

Amb la seva candidatura al Goya al millor actor revelació encara fumejant, Berto Romero es munta des d'aquesta nit la seva pròpia pel·lícula a Paramount Channel amb un grapat de tires diàries en què dóna una altra visió dels grans títols de la història del cel·luloide. Sota l'integrador nom de MovieBerto, l'humorista i actor català bolca en aquestes 52 peces curtes el seu particular punt de vista sobre el cine des de la perspectiva de l'humor. Les píndoles, d'entre tres i quatre minuts, s'emetran abans del llargmetratge de les 22.00 hores.

Encara que pugui semblar el contrari, aquest projecte amb Paramount Channel va sorgir abans que Romero rodés Tres bodas de más i aconseguís la nominació per als Goya. «La meva cultura ha sigut sempre molt cinematogràfica i el canal que m'ho va proposar està dedicat a aquest món, de manera que tot quadrava», explica l'humorista en una entrevista que publicarà demà aquest diari al suplement Teletodo.

En aquest nou programa, produït en col·laboració amb El Terrat d'Andreu Buenafuente, Romero donarà sortida a tots els fantasmes i teories extravagants sobre el cine que mantenia reclosos a la seva ment. I ho farà sense filtres i utilitzant l'humor com a eina per mostrar el món del setè art de forma diferent. En cada entrega analitzarà una pel·lícula sense discriminar gèneres ni èpoques, de manera que abraçarà grans clàssics, títols dels anys 90 i sagues que han fet història. En alguns casos, la pel·lícula comentada coincidirà amb la que emet a continuació el canal.

Notícies relacionades

Això és el que succeirà avui amb La caza del Octubre Rojo, el film dirigit el 1990 per John McTiernan i interpretat per Sean Connery i Alec Bald­win. Berto debutarà amb aquesta pel·lícula, que va ser la primera adaptació de les novel·les de l'agent Jack Ryan a la gran pantalla, en els últims moments de la guerra freda com a teló de fons. Més endavant arribaran els comentaris mordaços del còmic sobre clàssics, com Superman, èxits del cine més actual, com El senyor dels anells, i títols emblemàtics dels anys 90, com Pretty woman.

XARXES SOCIALS / Abans de l'emissió de cada programa, Paramount compartirà a la seva web i en xarxes socials part del següent MovieBerto. Romero posarà a prova l'enginy dels espectadors amb una  breu descripció del film que el canal emet l'endemà, però sense donar-ne el títol. Després de l'emissió, les píndoles de Berto estaran disponibles a la web de Paramount per a aquells que s'ho hagin perdut o que vulguin disfrutar de nou del seu particular sentit de l'humor.

Temes:

Berto Romero