CINE

De la literatura de 'Jane Eyre' al drama de 'London river'

Mia Wasikowska, a la pel·lícula ’Jane Eyre’.

Mia Wasikowska, a la pel·lícula ’Jane Eyre’. / ARXIU

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

L'adaptació de la novel·la de Charlotte Brontë 'Jane Eyre' i el drama social 'London river' destaquen en l'oferta cinematogràfica.

DRAMA

Jane Eyre

22.10 ANTENA 3

Direcció: Cary Fukunaga Actors: Mia Wasikovska, Michael Fassbender, Judi Dench, Jamie Bel País: Gran Bretanya (2011). 115 minuts.

Realitzada sota pavelló britànic, el nord-americà Cary Fukunaga ('Sin nombre') torna el relat original de Charlotte Brontë als dominis atmosfèrics d''Alma rebelde', una de les primeres i més preades adaptacions de la novel·la de Brontë, amb Orson Welles i Joan Fontaine en els papers que ara representen Mia Wasikowska, excel·lent en la seva fragilitat, i Michael Fassbender, perfecte en el turment que el corroeix. És, sobretot, una pel·lícula d'atmosfera, tan plàstica com torbadora, en què importen els personatges i les tensions a què s'enfronten, però sobretot els silencis i els gemecs que se senten a la mansió dels Rochester, els dubtes en penombra i l'altivesa en una història tan romàntica i malaltissament romàntica com deliciosament aspra.

Drama

London river

22.00 LA 2

Direcció: Rachid Bouchareb Actors: Brenda Blethyn, Sotigui Kouyaté, Sami Bouajila, Bernard Blancan Països: Gran Bretanya / França (2009). 88 minuts

Exercici de cine social que planteja temes com la solidaritat, l'amistat, la pèrdua, el dolor i la convivència entre cultures. És un drama d'alta càrrega sentimental sobre la relació alliberadora que sorgeix entre dues persones molt diferents, però unides per la tragèdia.

Aventures

El reino de los cielos

22.10 NITRO 

Direcció: Ridley Scott Actors: Orlando Bloom, Eva Green Països: EUA / Gran Bretanya / Espanya (2005). 145 minuts.

Scott va rodar a Espanya aquesta aventura ambientada al segle XII, durant l'època de les croades. El cavaller Godofredo (Liam Neeson) convenç el seu fill il·legítim Balian (Bloom) perquè l'acompanyi a Jerusalem, on cristians, musulmans i jueus conviuen en pau.

Acció

Transformers 2: la venganza de los caídos

22.30 LA SEXTA 3

Direcció: Michael Bay Actors: Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel País: EUA (2009). 150 minuts

Continuació del film que va portar al cine la coneguda línia de joguines i de tant èxit com la primera. Produïda per Spielberg i amb més pirotècnia visual, va tornar a tenir Shia LaBeouf (el jove Indy d''Indiana Jones i el regne de la calavera de cristall') com a protagonista.

Comèdia

El declive del imperio americano

23.25 LA 2

Direcció: Denys Arcand Actors: Dominique Michel, Dorothée Berryman, Louise Portal, Geneviève Rioux País: Canadà (1986). 101 minuts

El 1986, el canadenc Denys Arcand va rodar aquesta tragicomèdia coral, que es va convertir en un sorprenent èxit per la seva franquesa a l'explicar els problemes de les relacions personals. Retrata dos grups, un d'homes i un altre de dones, que parlen de les seves coses íntimes.

Drama

La duda

0.20 ANTENA 3 TV

Notícies relacionades

Direcció: John Patrick Shanley Actors: Meryl Streep, Phillip Seymour Hoffman, Viola Davis, Lloyd Clay Brown País: EUA (2008). 104 minuts

Després d'una llarga absència, el dramaturg John Patrick Shanley ('Hechizo de luna') va tornar amb aquest cuidat drama amb excel·lents interpretacions. Als anys 60, una directora d'un col·legi religiós dubta de les intencions amistoses d'un sacerdot amb el seu alumne.