DECISIÓ POLÈMICA

El PP confirma a les Corts valencianes que tancarà Canal 9

L'oposició demanava que els populars demostressin la seva "valencianitat" recolzant la continuïtat de RTVV

El grup socialista a les corts valencianes mostra cartells en contra del tancament de RTVV, durant el ple celebrat aquesta tarda.

El grup socialista a les corts valencianes mostra cartells en contra del tancament de RTVV, durant el ple celebrat aquesta tarda.

1
Es llegeix en minuts

El PP ha confirmat avui a les Corts Valencianes que té la intenció de tancar Canal 9, al rebutjar per 46 vots en contra i 41 a favor una proposició no de llei per la qual es demanava que el Parlament autonòmic manifestés "compromís ferm amb la pervivència de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV)", i instés el Consell a "garantir la continuïtat del servei públic" de la cadena. La iniciativa va ser registrada el 12 de setembre passat, abans de saber-se la sentència que declarava nul l'ERO de RTVV i la posterior decisió de tancament per part del Govern valencià.

El portaveu adjunt d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Ignacio Blanco, ha comparegut amb una samarreta amb el lema 'No a l'ERO a RTVV'. El diputat ha instat els parlamentaris del PP a "demostrar la seva valencianitat" recolzant la proposta per la pervivència de la televisió autonòmica. En aquesta línia s'han succeït els discursos de la resta de l'oposició, que ha afirmat que la televisió és "viable" i encara es pot negociar, tal com reclamen els sindicats i el comitè d'empresa.

Notícies relacionades

Per part del PP, Rubén Ibáñez ha justificat el tancament tot dient que els recursos "no són il·limitats" i que l'obligació del Govern és "garantir" la protecció social. El portaveu popular ha advertit que calia reduir la plantilla de treballadors "perquè n'hi havia més que a Antena 3, Tele 5 i La Sexta junts". "Els sindicats s'han oposat a la viabilitat de la televisió", ha afirmat.

El diputat socialista Josep Moreno ha indicat que, "de la mateixa manera que defensar la democràcia no és defensar els governs corruptes que en surten, defensar RTVV no és defensar la RTVV que ha fet el PP", sinó "les desenes de milers de llocs de treball que es podrien crear". "Poden tancar la TV però no ens deixaran muts", ha advertit.

Temes:

Canal 9