L'exdirectora de RTVV assegura que va saber que Canal 9 tancaria perquè ho va publicar 'El Mundo'

Segons publica 'Valencia Plaza', Rosa Vidal critica que el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, comuniqués el tancament als mitjans abans que als treballadors

L’exdirectora de RTVV Rosa Vidal, en una foto d’arxiu.

L’exdirectora de RTVV Rosa Vidal, en una foto d’arxiu. / MIGUEL LORENZO

2
Es llegeix en minuts
SÍLVIA JARDÍ / Barcelona

L'exdirectora general de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) que va dimitir després del tancament, Rosa Vidal, denuncia que va saberque Canal 9 tancava pels mitjans de comunicació. Segons publica 'Valecia Plaza''Valecia Plaza, Vidal estava esperant passar al despatx del president valencià Alberto Fabra quan va rebre una trucada del seu cap de gabinet, Javier Molins, que li va dir que 'El Mundo' publicava a la portada el tancament de Canal 9.

La conversa amb Fabra

"Fabra va comunicar el tancament de RTVV al director d''El Mundo', Pedro J. Ramírez, abans que a mi", diu Vidal, ressentida a 'Valencia Plaza'. L'exdirectora general de Canal 9 explica que en la reunió amb Fabra i amb el vicepresident, José Ciscar, mitja hora després d'haver llegit a 'El Mundo' el tancament de la televisió valenciana, Fabra encara va atendre directors de mitjans de comunicació per telèfon davant d'ella. "Disculpa, Rosa, perquè m'està tornant la trucada el director d'un mitjà de comunicació amb qui he intentat parlar i no he pogut", assegura Vidal que li va dir Fabra enmig de la reunió en què li van confirmar el tancament.

La dimissió de la directiva

Després de la reunió entre Vidal i Fabra, l'exdirectora general va assenyalar que, si la decisió era tancar la televisió valenciana, tot l'equip directiu plegaria. "Em vas cridar per gestionar una Televisió Valenciana amb continuïtat i així ho vam assumir", assegura Vidal que li va dir al president valencià. Per això, Vidal li va demanar a Fabra una full de ruta per preparar un traspàs ordenat. Però pocs minuts després, la van informar que la Generalitat Valenciana havia enviat un comunicat en què l'acusaven de la nul·litat de l'ERO, encara que en la reunió amb Fabra no li havien dit res d'aquest tema. A partir d'aquí, Vidal i els altres membres de la directiva van presentar la dimissió.

Els treballadors qüestionen Canal 9

Notícies relacionades

Des que dimarts la Generalitat Valenciana va anunciar el tancament de RTVV, els periodistes estan traient els draps bruts de la cadena. Els treballadors han reconegut manipulació durant els anys de treball: des del silenciament de l'accident de metro de València en què van morir 43 persones i no hi va haver responsables, fins a les confessions de la periodista de la cadena, Iolanda Mármol,Iolanda Mármol que assegura que els manaven des del Govern valencià.

"Rebíem ordres com gravar Eduardo Zaplana del perfil més afavoridor mentre era president, canviar la paraula 'retallades' per 'ajustos' o seleccionar els plans perquè una manifestació semblés plena o buida", enumera la periodista. Els treballadors de Canal 9 van ser "peons al tauler d'escacs de polítics que volien explicar un món fet a mida", sentencia Mármol. Des que els treballadors de la cadena van agafar el control de la programació, Canal 9 ha triplicat l'audiència.

Temes:

Canal 9