ESTRENA

El 33 se suma avui a la lluita contra la sida amb 'Positius'

Montse Germán i Mercedes Sampietro protagonitzen la coproducció

1
Es llegeix en minuts
O. L. / BARCELONA

EL 33 / 22.15

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, El 33 estrena avui Positius, un telefilm protagonitzat per Montse Germán i Mercè Sampietro que aborda l'experiència de dues dones afectades pel virus VIH. "En el guió no es jutja a ningú, perquè tothom té les seves raons", va explicar la realitzadora Judith Colell durant la presentació de l'obra, una coproducció de TVC i Ovideo en què han col.laborat la Conselleria de Salut i l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC).

Positius, que ha comptat amb un pressupost de 800.000 euros, està inspirat en el llibre Més vides, de Bonaventura Clotet i Cecilia Alcaraz. "Hem convertit la infecció en una malaltia crònica --va dir la consellera de Salut, Marina Geli--, però la gent es continua infectant i encara està discriminada". Segons estimacions del departament de Salut, a Catalunya hi ha 30.000 afectats pel virus. "La nostra responsabilitat és que la gent no s'infecti. Aquí hem fracassat", va afegir.

La trama se centra en Vero (Germán), una jove seropositiva que és abandonada pel seu nòvio, Xavier (Pau Durà), després de conèixer la seva situació; i Glòria (Sampedro), una dona que es relaciona amb la malaltia des de la clandestinitat. "És un projecte que m'ha donat ales i m'ha permès explicar una cosa que m'importa molt. Per això, ha adquirit una dimensió diferent", va admetre Sampedro. En el repartiment també hi figuren Roger Coma, Mari Pau Pigem i Fèlix Pons.

Notícies relacionades

ELS AVANÇOS A

més, el programa Millennium (23.50) està dedicat a la malaltia, a través d'un debat amb Bonaventura Clotet, cap de la unitat de VIH de l'Hospital Germans Trias i Pujol, i Judith Cobeña, presidenta de l'Associació Ciutadana Antisida Catalana, entre altres.