ÒBIT

Mor el realitzador de TVE Pedro Amalio López

1
Es llegeix en minuts
ANTONIO GÓMEZ / MADRID

Pedro Amalio López, un dels pioners de la televisió a Espanya, que ja va realitzar la primera emissió oficial de TVE, el 28 d'octubre de 1956, va morir ahir a Madrid, als 77 anys.

Notícies relacionades

Lligat durant una gran part de la seva vida professional a TVE, Pedro Amalio López es va especialitzar en programes dramàtics, i va ser un dels creadors d'Estudio 1, on es van emetre algunes de les seves obres més representatives, com la primera i avantguardista adaptació televisiva de Don Juan Tenorio, que va dirigir el 1968.

Home d'ideologia antifranquista, Pedro Amalio López va entaular la seva particular batalla amb la censura, a la qual va aconseguir vèncer en ocasions, amb produccions que ja formen part de la història de la televisió i de la lluita per la democràcia a Espanya, com quan, el 1965, va dirigir Las brujas de Salem, un al.legat en favor de la llibertat de pensament, escrit per Arthur Miller. O quan, el 1976, va aconseguir introduir el grup xilè Quilapayún a Todo es posible en domingo, el magazín que llavors dirigia. L'any 2000, va dirigir la seva última obra, una adaptació de l'obra Carlota, de Miguel Mihura.