«Reajustament estratègic»

Microsoft s’afegeix a l’onada d’acomiadaments en les empreses tecnològiques

Els cessaments es donaran en diversos àmbits geogràfics i d’especialització | Netflix i Meta també han anunciat congelacions de contractació enmig de la conjuntura econòmica actual

Microsoft s’afegeix a l’onada d’acomiadaments en les empreses tecnològiques

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Microsoft s’ha afegit a l’onada d’acomiadaments en les empreses tecnològiques i reduirà prop de l’1% la seva plantilla, tot i que ho va atribuir a un «reajustament estratègic» a l’inici del seu nou exercici fiscal, segons va informar aquest dimarts.

«Avui hem notificat a un petit nombre d’empleats que els seus rols han sigut eliminats. Això és resultat d’un reajustament estratègic i, com totes les companyies, avaluem el nostre negoci regularment», va destacar Microsoft al mitjà CNBC.

Els acomiadaments afectaran l’1% de la plantilla, que té 180.000 empleats, i es donaran en diversos àmbits geogràfics i d’especialització, si bé l’empresa continua «invertint en certes àrees» i espera «augmentar» el seu número l’any vinent, va afegir.

Microsoft va tancar el seu quart trimestre de l’any fiscal 2022 a finals de juny –no segueix el calendari natural– i previsiblement publicarà els seus resultats aquest mes.

Durant l’exercici, la forta demanda de serveis al núvol, encapçalats per Azure, va impulsar els seus beneficis un 25% respecte al mateix període de l’any fiscal anterior, fins a gairebé 56.000 milions de dòlars.

Notícies relacionades

L’empresa va rebaixar al juny les seves previsions d’ingressos i beneficis a causa de les fluctuacions en el canvi de divisa, i anteriorment va ordenar a diversos equips ser més prudents a l’hora de contractar.

Altres empreses del sector, com Netflix o Meta, també han anunciat acomiadaments o congelacions de contractació enmig d’una conjuntura econòmica que combina alta inflació, desacceleració del creixement i pujades dels tipus d’interès.

Temes:

Microsoft