Secció recomanada per

Incident robòtic

Un robot d’escacs trenca el dit a un nen de set anys

La Federació Russa d’Escacs assenyala que l’accident es va produir perquè el menor, un prodigi del tauler, va fer un moviment sense respectar les normes de seguretat, cosa que va portar la màquina a reaccionar

Un robot d’escacs trenca el dit a un nen de set anys

Telegram @Bazabazon

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fa anys que l’última tecnologia s’aplica als taulers d’escacs per provar-ne la capacitat de resposta. Tot i això, la setmana passada va deixar una imatge insòlita quan un robot va agafar i va trencar un dit del seu rival, un nen de set anys, durant una partida a l’Obert de Moscou.

L’autòmat, que participava en el torneig en quatre partides simultànies, va pessigar el dit del menor i li va retorçar fins a trencar-li, segons expliquen els mitjans de comunicació russos. «El robot va trencar el dit del nen», va explicar Serguei Lazarev, president de la Federació d’Escacs de Moscou, a l’agència de notícies TASS.

L’incident es va produir el 19 de juliol i el vídeo es va compartir al canal de Telegram de Baza, un mitjà d’investigació rus, en què es veu com els assistents intercedeixen per alliberar el dit del nen.

Culpa del nen

Notícies relacionades

Serguei Smagin, vicepresident de la Federació Russa d’Escacs, va explicar llavors que no es devia a un gest violent del robot, sinó a un error «extremadament estrany» causat perquè el nen no va esperar que la màquina completés el seu moviment de fitxa i va optar per una rèplica ràpida, cosa que va causar l’incident. «Hi ha certes regles de seguretat i el nen, aparentment, les va violar. Quan va fer el seu moviment, no es va adonar que primer havia d’esperar-se», va dir Smagin.

Els representants de la Federació Russa d’Escacs van explicar a l’agència que es va enguixar el dit al nen, que va continuar jugant l’endemà. Els seus pares, però, s’han posat en contacte amb la fiscalia. Baza ha explicat que la víctima d’aquest incident és el Christopher, un dels millors 30 escaquistes de Moscou en la categoria de menors de nou anys.