Secció recomanada per

Fenomen digital

TikTok desbanca Google i Facebook com la web més visitada el 2021

  • En tot just cinc anys de vida la xarxa social xinesa de vídeos curts catapulta la seva popularitat i ja compta amb més de 689 milions d’usuaris

13/11/2019 Aplicación de telefonía móvil ’Tik Tok’

13/11/2019 Aplicación de telefonía móvil ’Tik Tok’ / Jens Kalaene/dpa-Zentralbild/dpa (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

TikTok no deixa de batre rècords. Tot just cinc any després del seu llançament al mercat internacional, la famosa xarxa social xinesa de vídeos curts ha aconseguit convertir-se en un meteòric fenomen tecnològic gairebé sense precedents. Ara, TikTok ha aconseguit desbancar dos gegants com Google i Facebook per convertir-se en la pàgina web més visitada a internet aquest 2021.

Ho certifica l’informe sobre tendències en el trànsit web que elabora anualment l’empresa Cloudflare, que també proporciona serveis de servidors de noms de domini i de ciberseguretat. Durant l’any passat TikTok va ocupar la setena posició en el rànquing, el que fa que el seu ‘sorpasso’ a Google, imbatuda fins ara pel domini de prestacions com Maps, el traductor o el seu servei de fotos, sigui encara més impressionant.

Així queda el top 10 de pàgines web més populars aquest 2021:

1– TikTok

2– Google

3– Facebook

4– Microsoft

5– Apple

6– Amazon

7– Netflix

8– Youtube

9– Twitter

10– WhatsApp

L’‘app’ més descarregada del món

Notícies relacionades

D’aquesta manera, TikTok es converteix en l’única web de propietat xinesa que assalta un podi tradicionalment en mans nord-americanes. TikTok és la versió internacional de l’aplicació xinesa Douyin, activa en el mercat asiàtic des de setembre del 2016. La xarxa social, que només va estar disponible mundialment després de la seva fusió amb Musical.ly l’agost del 2018, ha seguit un creixement espectacular en els últims anys.

TikTok és actualment la setena plataforma més utilitzada del món amb 689 milions d’usuaris actius, segons dades de Hootsuite. No obstant, aquestes dades no donen una imatge total del seu impacte, ja que la seva germana xinesa Douyin també compta amb 600 milions d’usuaris més, cosa que podria situar-la entre les cinc més potents. La xarxa social va ser la més descarregada el 2020 i l’agost d’aquell any va arribar als 2.000 milions de descàrregues globals.