Secció recomanada per

‘Doodle’

Google homenatja la pizza amb un ‘doodle’

La ciutat de Nàpols es considera el bressol d’aquest plat malgrat que s’ha consumit des de civilitzacions antigues

Google homenatja la pizza amb un ‘doodle’
2
Es llegeix en minuts

Google ha sorprès aquest dilluns 6 de desembre amb una dedicatòria a un plat molt especial: la pizza. El gegant tecnològic ha retut un petit homenatge a través del seu ‘doodle’ a aquest plat tan arrelat a Itàlia i l’Argentina, però que també ha conquerit els paladars de pràcticament tot el món. Aquest dia del 2007, l’art culinari del «Pizzaiuolo» napolità va ser inscrit en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco.

Tot i que el pa pla amb ingredients s’ha consumit durant segles en civilitzacions antigues, des d’Egipte fins a Roma, la ciutat de Nàpols, al sud-oest d’Itàlia, es considera el bressol de la pizza coneguda avui dia (massa amb capes de tomàquet i formatge) a finals del segle XVIII. És aquí on comença la història de la pizza: una història que s’ha cuit amb segles de migració global, desenvolupament econòmic i evolució tecnològica. 

En l’actualitat, es calcula que cada any es consumeixen a tot el món cinc mil milions de pizzes (350 porcions per segon només als Estats Units). Es miri com es miri, la pizza ha arribat per quedar-se.

Google presenta un joc de trencaclosques de pizzes que presenta alguns dels ingredients de pizza més estimats de tot el món i desafia els usuaris a tallar segons el tipus de pizza que s’hagi demanat. Però no s’ha de perdre de vista els ingredients sol·licitats i el nombre de porcions: com més precisa sigui la comanda, més estrelles guanyarà el jugador. 

Fites històriques o dates assenyalades

Internet és una gran hemeroteca i per això pots consultar els 'doodles’ més importants, com el del calendari gregorià, així com la seva història o creadors aquí.

Aquestes petites obres d’art virtual, com la de l’aniversari de la determinació de la velocitat de la llum, poden ser adquirides i fins i tot decorar qualsevol tipus d’objectes com samarretes, segells o monopatins a través de la seva botiga virtual.

La història del ‘doodle’

Google sol decorar les lletres del seu logo per celebrar els aniversaris de personatges cèlebres o dates clau al món de la ciència o la cultura, com pot ser el naixement de Charles Chaplin, els guanyadors del Nobel, l’aniversari d’‘El Quixot’ o bé algun esdeveniment rellevant o nou o el calendari gregorià.

Notícies relacionades

El famós cercador ha sorprès amb ‘doodles’ interactius com per exemple amb el que va commemorar el 30è aniversari de Pac-Man, que permetia jugar al famós videojoc.

Altres ‘doodles’ destacats van ser el dedicat al 70è aniversari del naixement de John Lennon, amb un vídeo que repassava la imatgeria del Beatle; el 60è aniversari de la publicació d’‘Astronautas’ de Stanislaw Lem, amb diversos minijocs, o l’increïble dedicat a Les Paul, recreant una guitarra inspirada en el mestre de les sis cordes que permetia als usuaris compondre cançons.