Secció recomanada per

Tutorial pràctic

¿Com recuperar una còpia de seguretat de Whatsapp?

¿Com recuperar una còpia de seguretat de Whatsapp?
2
Es llegeix en minuts

Si has canviat el teu telèfon mòbil o has patit algun dany en el teu compte de Whatsapp que no se soluciona amb una actualització d’aquest, potser has d’instal·lar de nou l’aplicació de missatgeria instantània o desinstal·lar i esborrar del tot l’aplicació, i tornar a instal·lar-la.

Però has de tenir en compte que, al fer-ho, perdràs totes les converses, arxius, àudios i fotos que tinguis en tots els teus xats de Whatsapp. Perquè això no passi, t’has de fer una còpia de seguretat del teu Whatsapp –aquí t’expliquem tots els passos per fer-ho, tant si tens Android com si tens iOS– i, posteriorment, reinstal·lar-la en el nou o l’antic terminal.

Emmagatzemament

Per recuperar i instal·lar una còpia de seguretat del teu Whatsapp, el primer que has de fer és saber on s’emmagatzemen les còpies que realitzes.

Si has guardat la còpia a Google Drive, l’únic que has de fer és entrar en el Drive i tocar sobre l’opció de menú ‘Còpia de seguretat’. Allà es poden veure totes les còpies realitzades i únicament has de tocar sobre aquella que vols gestionar. Allà es pot veure també l’últim ‘backup’ de l’‘app’ de missatgeria, però no es pot obrir o accedir a la informació, només restaurar-la quan es vulgui. Per fer-ho, després d’instal·lar Whatsapp, l’obres, poses el número de telèfon i cliques a ‘Restaurar’, que t’agafa la còpia emmagatzemada a Google Drive. Quan finalitzi el procés, cliques a ‘Següent’ i automàticament es mostren les teves converses en l’aplicació. Després, Whatsapp restaura els arxius multimèdia.

Còpia local

Si el que vols és utilitzar la còpia de seguretat emmagatzemada en el telèfon o la targeta SD per restaurar els xats, necessites transferir aquests arxius al nou dispositiu a través d’un PC: els passes del mòbil de l’origen a un PC i després al dispositiu de destinació o bé guardes la còpia emmagatzemada al mòbil a una targeta i utilitzes aquesta mateixa targeta al nou terminal.

Notícies relacionades

En aquest cas, és important saber que el telèfon emmagatzema les còpies de seguretat dels últims set dies i que les còpies de seguretat locals es realitzen diàriament a les 2 del matí. Es guarden com un arxiu al nostre telèfon. Si els xats no són a la carpeta sdcard/Whatsapp/Databases, és possible que estiguin a les carpetes ‘Emmagatzemament intern’ o ‘Emmagatzemament principal’.

Hi ha casos en els quals no es pot recuperar una còpia de seguretat. Això passa quan, per exemple, s’espatlla el mòbil sense haver-ne guardat una còpia. Però també pot passar-te si canvies de sistema operatiu –d’Android a iOS– o, tot i que utilitzis el mateix número de telèfon, si inicies sessió al mòbil amb un compte (adreça de correu electrònica) diferent d’aquella en la qual vas emmagatzemar la còpia de seguretat.