Secció recomanada per

A LA VENDA EL 24 D’AGOST

Google llança una generació intel·ligent de dispositius de seguretat per a la llar

Es tracta d’un nou timbre i càmeres de vigilància, capaces de funcionar en interiors i exteriors, i que es posaran a la venda en els pròxims dies

Google llança una generació intel·ligent de dispositius de seguretat per a la llar
5
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els productes per a la llar connectada cada vegada són més precisos, més segurs i proporcionen més possibilitats de servei. En aquest escenari, Google anuncia un videoporter i dues versions de càmera de seguretat amb millors alertes, opcions amb i sense cable, flexibilitat en la instal·lació, més prestacions i un disseny renovat, a més de millores en la privacitat i seguretat.

Les novetats que ha anunciat Google se centren en la Nest Cam (amb bateria), que és la primera càmera de la marca per a exterior i interior alimentada per aquest sistema (199,99 €), i Nest Doorbell, el primer videoporter amb bateria (199,99 €). Addicionalment, s’hi suma una segona generació de Nest Cam, càmera d’interior cablada, de preu més assequible (99,99 €). Nest Cam i Nest Doorbell (amb bateria) es poden reservar des d’avui i sortiran a la venda el 24 d’agost. La nova Nest Cam amb cable s’introduirà pròximament al mercat.

Millora en les notificacions

Les noves càmeres i videoporter són capaços d’identificar els successos importants que passen dins de la casa i als voltants, per això únicament envien avisos en cas d’esdeveniments relacionats amb persones, animals i vehicles, i en el cas de Nest Doorbell, també paquets. Això és possible perquè el que veuen es processa al mateix dispositiu. El benefici és doble: d’una banda, les notificacions són més rellevants i, de l’altra, millora la privacitat i la seguretat. El processament incorporat al dispositiu significa que tota aquesta funcionalitat pot utilitzar-se immediatament, sense necessitat de subscriure’s a cap servei.

Destacar que aquesta característica s’ha millorat notablement respecte a versions anteriors, gràcies a algoritmes per rebre menys alertes falses i més avisos de situacions importants per a l’usuari. En resum, el producte integra tres tipus d’avisos predeterminats (persones, vehicles i animals), més un historial de successos en vídeo de 3 hores. Paquets en el cas del videoporter.

Instal·lació versàtil

Com que funcionen amb bateries recarregables, es poden instal·lar pràcticament en qualsevol lloc de la casa; no fa falta que hi hagi una presa de corrent o el cable d’un porter automàtic. De tota manera, també poden cablar-se, si així ho desitja l’usuari.

La càmera pot utilitzar-se també en exteriors. Si hi ha l’opció de connectar-la a la xarxa elèctrica, es poden utilitzar els cables d’intempèrie opcionals perquè la bateria estigui constantment carregada.

Accions coordinades

Els nous productes estan integrats amb l’aplicació Google Home, que permet accedir a tots els dispositius domèstics compatibles des d’una ubicació centralitzada. Des d’aquesta aplicació i d’una manera fàcil es pot observar en quin estat està la casa i exteriors, amb visió en directe en qualsevol moment del dia. També és possible consultar un historial de vídeo de 3 hores de durada i filtrar les activitats per tipus. Un sistema bidireccional permet escoltar i respondre al que passa.

Es troba disponible una subscripció Nest Aware que dona més possibilitats, en concret, amplia l’historial de successos en vídeo de 3 hores a 30 dies. Un segon servei de subscripció, anomenat Nest Aware Plus, proporciona a més imatge en vídeo 24 hores al dia, procedent de càmeres Nest Cam cablades.

Previsió de problemes

Si es talla el subministrament elèctric o la wifi, Nest disposa d’un emmagatzemament local de reserva que permet gravar fins a una hora d’esdeveniments, cosa que equival a una setmana de notificacions, aproximadament. Quan es restableix el servei, els dispositius pugen els esdeveniments al núvol, per poder revisar el que ha passat en aquell temps.

Rutines de càmera

A Nest Cam (bateria) i a totes les càmeres Nest, les dades estan encriptades. Un led indica si la càmera està processant fotogrames. Els períodes en què la càmera grava vídeo es poden personalitzar des de les rutines A casa i Absent de l’aplicació Home. Totes les càmeres Nest s’utilitzen conjuntament amb un compte de Google, que proporciona elements de seguretat addicionals, com la verificació en dos passos, detecció d’activitat sospitosa i comprovacions de seguretat, perquè les contrasenyes siguin segures.

Respecte per la privacitat

El sensor de la càmera detecta activitat fins a una distància 7,5 metres de la porta, per vigilar només el que és assumpte de casa. Sempre que la càmera està gravant, s’indica amb una llum d’estat. Igual com en les altres càmeres Nest, les dades estan encriptades i la privacitat es manté fora de perill mitjançant la verificació en dos passos i la seguretat que aporta el compte de Google.

Valors destacats

Nest Cam (bateria, per a exterior i interior) i Nest Doorbell (bateria) són els primers dispositius de seguretat de la marca Nest que funcionen amb aquest tipus d’emmagatzemament, per això no depenen d’una presa de corrent.

Integren més capacitat de processament, cosa que fa possible oferir funcions com les de zones d’activitat o els avisos intel·ligents. La càmera pot detectar animals, vehicles i persones. Nest Doorbell pot detectar tot l’anterior i, a més, paquets. Els dos dispositius ofereixen un historial de successos en vídeo de 3 hores de durada.

Utilitzen el machine learning (‘aprenentatge automàtic’) i han sigut entrenats en 40 milions d’imatges per acomodar ajustos diferents, com les condicions lluminoses. Funcionen amb un model d’aprenentatge automàtic de fins a 7,5 vegades per segon, de manera que la fiabilitat i la precisió són òptimes.

La marca ha creat diferents accessoris, com per exemple cables d’intempèrie, un suport de taula amb cable d’alimentació, suport antirobatori, amb què es pot ancorar Nest Cam al seu suport magnètic, per a una seguretat addicional.

Funcionen amb les pantalles Nest. Només cal dir Hey Google, ensenya’m el jardí i mostraran les imatges rellevants. Els nous dispositius estan fets a la mesura de l’aplicació Google Home.

Ofereixen vídeo de qualitat HDR i imatges nítides en qualsevol condició de llum, a més, Nest Doorbell té un camp de visió vertical ampliat.

La càmera està optimitzada per proporcionar una visió nítida del que passa a dins i voltants. Té una qualitat de vídeo HDR 1080p amb visió nocturna i optimització de colors. El videoporter disposa d’una càmera de qualitat HDR amb visió nocturna i un zoom 6x. Ofereix imatges clares, fins i tot amb sol directe o ombra. El camp de visió amb format 3:4 és adequat per veure qui o que està davant la porta.

Estan fets amb materials reciclats i s’han sotmès a estrictes assajos de caiguda, condicions meteorològiques extremes –com vents huracanats–. Nest Cam té un disseny blanc i Nest Doorbell s’ha inspirat en l’arquitectura, amb línies elegants i minimalistes. Aporta una estètica monocromàtica amb un botó que s’il·lumina amb un cèrcol de llum quan algú s’hi acosta. A Europa, Nest Doorbell es troba disponible en acabat Snow, en un to blanc.

Notícies relacionades

El disseny és sostenible, amb un 47% de materials reciclats a totes les peces mecàniques de plàstic. Estan construïts en un plàstic gruixut i durador, fent servir materials capaços de suportar condicions meteorològiques extremes.

La firma ofereix l’opció d’una subscripció Nest Aware Plus, que a partir de 10 € al mes proporciona un historial de vídeo en continu.