Secció recomanada per

AJUDA PER A L’OCI I LA FEINA

Així és l’ordinador portàtil LG Ultra de 17 polzades

Es tracta d’un equip ultralleuger, amb un processador Intel Core i7 de desena generació, 512 GB d’emmagatzemament SSD i una bateria amb fins a 17 hores d’autonomia

Així és l’ordinador portàtil LG Ultra de 17 polzades
5
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El portàtil de la firma LG model 17U70N-J es caracteritza per una equilibrada relació entre disseny i eficàcia. Presenta una pantalla de 43,2 cm (17’’), un processador ben equilibrat que prioritza el baix consum d’energia, un generós emmagatzemament SSD de 512 GB i memòria RAM de 16 GB DDR4. S’ha de destacar que ja en una primera presa de contacte deixa patent la seva òptima productivitat amb el sistema operatiu Windows 10 Home. Aporta la targeta gràfica NVIDIA GeForce GTX 1650.

Nivell de qualitat destacat

LG ha apostat per dotar aquest equip d’un nivell de qualitat Premium, tant pel disseny com pels materials de nova generació. Aquestes característiques permeten afirmar que el LG 17U70N és un dels millors assoliments de la marca.

Al seu interior hi ha un processador Intel Core i7 de desena generació, 512 GB d’emmagatzemament en format SSD i una bateria que promet fins a 17 hores d’autonomia, cosa que el converteix en un equip ideal per a gairebé qualsevol tipus d’activitat. Segons informa la mateixa marca, el producte és òptim per a creadors de contingut professionals que necessitin un aparell d’alta portabilitat i rendiment, i amb una gran autonomia.

El model integra una targeta gràfica Nvidia Geforce 1650, 16 GB de RAM en un portàtil amb menys de dos centímetres d’alçària i un pes inferior als dos quilos. La pantalla WQXGA cobreix el 96% de l’espai. El nivell de connectivitat és òptim amb tres connectors USB, dos d’aquests del tipus 3.1, un connector USB-C (no compatible amb Thunderbolt 3), ranura Micro SD i el jack d’àudio per a micròfon i auriculars. El xassís d’alumini és rígid i ha superat els tests militars STD-MIL 810G que el fan resistent a cops i a pressió, i amb resistència a la corrosió.

Configuració

A la part inferior, s’ubiquen les reixetes de ventilació a la part posterior i a la davantera dues més més petites per als altaveus d’1,5 W. El teclat és còmode i precís amb tecles fàcils d’utilitzar, separades, i deixa bon espai per recolzar les mans als costats del generós touchpad, que està cobert per un material que limita el lliscament. És una configuració còmoda a les distàncies de la qual, no obstant, cal acostumar-se.

Característiques de la pantalla

La resolució i la qualitat de la imatge responen a les expectatives, i aporta colors nítids i bona resposta del contrast. És una pantalla brillant que aporta bona visibilitat fins i tot a la llum directa del sol i en activitats compromeses, com jocs. Presenta un format 16:10 que facilita el treball amb més d’una finestra. És interessant destacar-ne la possibilitat de personalització mitjançant una barra lliscant que permet que els colors siguin més càlids o més freds. Des d’aquesta aplicació també es pot controlar la brillantor, igual com amb els botons del teclat que tenen aquesta funció.

Autonomia

Una de les característiques més destacades del model és la bateria, un sistema de 72 Wh que compleix expectatives i supera les 16 hores. En dues hores es carrega completament.

Altres valors

La càmera integrada és de 720 punts de resolució, un valor suficient per utilitzar-la en videoconferències. Disposa d’un micròfon de tipus MEMS que ofereix un bon aïllament del soroll i baix consum i que respon bé al teletreball.

‘Software’ específic

LG ha inclòs al portàtil l’LG control center, que permet habilitar la càrrega mitjançant el connector USB-C, quan l’ordinador és apagat. És una opció interessant per evitar portar el carregador original de l’equip, que resulta una mica voluminós.

Rendiment de l’equip

El model, com s’ha esmentat, integra un processador que presta especial atenció a afavorir el baix consum i maximitzar la durada de la bateria, i que ofereix també un rendiment més que suficient en tota mena de tasques habituals i comunes, tot i que baixa lleugerament en les especialitzades per a dissenyadors.

Valors afegits

Tecnologia puntera per a la bateria: Fruit de l’aposta d’LG per les noves tecnologies, tals com les basades en el grafè, sorgeix la bateria de nanotubs de carboni, que permet una durada rècord de més de 16 hores sense sacrificar per això pes o espai. D’altra banda, el fet de poder carregar-lo completament en unes tres hores i la capacitat de tenir autoencesa a l’obrir la tapa, li confereixen una especialitat agilitat al minimitzar les interrupcions.

Doble ‘slot’ de memòria SSD, que ofereix la possibilitat d’ampliació de memòria, comptant amb dos slot per a memòria sòlida, i així pot arribar fins a un total d’1 TB. El fet d’incloure memòria sòlida contribueix a generar menys calor i soroll, i prevé la pèrdua d’informació.

Plafó IPS i marcs reduïts: L’ús d’aquest tipus de plafó evita fugues de llum i garanteix que la brillantor i els colors es puguin mantenir constants gairebé des de qualsevol angle (incloent-hi un rang de 178º). Gràcies al seu ampli espectre de cobertura del color sRGB, proporciona una qualitat d’imatge amb un resultat de més del 96% de reproducció del color, idèntic al que percep l’ull humà. Aquesta capacitat fa que la pantalla sigui adequada per a tota mena d’usuaris. Addicionalment, el disseny gairebé sense vores permet una experiència visualment immersiva, oferint una superfície més ampla.

Rendiment del ventilador optimitzat: L’LG és un portàtil silenciós i eficient tèrmicament, gràcies a l’optimització del sistema de ventilació, que permet moure un 50% més de cabal d’aire que generacions anteriors, amb un nivell de soroll de 25 dB.

Teclat retroil·luminat i Touch Pad: Integra Teclat QWERTY espanyol complet (amb teclat numèric de 3 files, de 97 tecles i membrana) retroil·luminat amb dues potències d’il·luminació. Cursor tàctil (Touch-Pad) d’alta precisió, amb scroll i dreceres gestuals incorporades.

En resum

LG Ultra 17’’, portàtil d’alt rendiment amb NVIDIA GeForce GTX Intel i7 de 10a generació

Pantalla de 43,1cm (17,0) dins d’un cos d’uns 39,6 cm (15,6’’) amb plafó IPS WQXGA (2.560 x 1.600 px) i ràtio d’aspecte 16:10, que cobreix fins a un 96% sRGB

Windows 10 Home Edition (64 bit) per a un acompliment més fluid

Alta productivitat i rendiment, gràcies als processadors Intel i7 de 10a generació i a la targeta gràfica NVIDIA GTX 1650, amb 4 GB de VRAM dedicada

Bateria d’ió-liti de 72 Wh (9.360 mAh) amb la màxima autonomia. Fins a 16 hores amb un sol cicle de càrrega. Connectivitat universal compatible amb qualsevol marca amb USB-C

Versatilitat gràcies al seu sistema doble-‘slot’, tant per a memòria RAM com per a emmagatzemament SSD. Disposa de dues ranures de disc dur, cosa que permet augmentar fàcilment la capacitat d’emmagatzemament des dels 512 GB fins a 1 TB

Característiques tècniques

Processador Intel Core i7-10510U

Chipset Intel Comet Lake-U PCH-LP Premium

RAM de 16 GB DDR4-2.666 MHz SDRAM (2 x 8 GB)

GPU Nvidia GeForce GTX 1650

Emmagatzemament de 512 GB M.2 (NVMe)

Dimensions de 38,1 x 27,4 x 1,99 cm

Pes d’1,95 kg

Autonomia de fins a 17 hores (bateria de 72 Wh)

Connectivitat: 1 x USB-C 2 x USB -A 3.1, 1 x USB -A 2.0, RJ45, jack, ranura microSD, HDMI

Àudio: Altaveus estèreo 1,5W

Notícies relacionades

Pantalla: 17,0’’ format 16:10, WQXGA (2.560 x 1.600 px) IPS led, 96% sRGB

Preu: 1.799 euros

Temes:

+Digital