Secció recomanada per

SOLUCIONS

Arriba el dispositiu intel·ligent que substitueix el triangle d’emergència a la carretera

Netun Solutions i Vodafone han col·laborat en el desenvolupament de Help Flash IoT, un dispositiu V16 que aporta un extra de seguretat en els desplaçaments

Arriba el dispositiu intel·ligent que substitueix el triangle d’emergència a la carretera
1
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’empresa espanyola Netun Solutions i Vodafone España llançaran pròximament al mercat un dispositiu lluminós amb IoT que substitueix el triangle d’emergència a la carretera. Es tracta del Help Flash IoT, una balisa lluminosa que integra tecnologia NB-IoT (Narrow-Band o banda estreta d’Internet de les Coses) i que, en cas d’emergència, es connectarà automàticament als centres de control a través de la xarxa de l’operadora. El sistema aporta seguretat i ajudarà a reduir la mortalitat en cas d’accidents, connectant persones, carreteres i màquines; també reduirà els temps de resposta en cas d’emergència. Aquesta iniciativa apunta a un mercat potencial de més de 30 milions de vehicles a Espanya. El dispositiu ha sigut dissenyat i desenvolupat a Espanya i la producció es realitzarà íntegrament a Saragossa.

L’aliança entre Netun Solutions i Vodafone arriba després de l’aprovació del Reial Decret d’auxili en vies públiques que obligarà que tots els vehicles portin un d’aquests dispositius, amb la novetat que aquests s’hauran de connectar automàticament amb la plataforma denominada DGT 3.0. Aquesta plataforma és un ecosistema de comunicació que la DGT ha creat per a control i gestió dels actius que en algun moment fan ús de la xarxa viària. Aquesta regulació tindrà un període transitori de 4 anys en què conviuran aquesta solució i les anteriors, fins al mes de gener del 2026, data en la qual el dispositiu IoT serà obligatori.

Característiques de la connexió

Notícies relacionades

Amb aquest sistema els ciutadans tindran accés a la xarxa NB-IoT, amb cobertura a tota la geografia espanyola. La xarxa NB-IoT permet mantenir un dispositiu connectat durant tota la vida útil del mateix únicament amb la bateria interna, proporcionant a més la denominada cobertura profunda que permet operar amb normalitat en escenaris d’escassa cobertura. Es tracta d’oferir als usuaris la millor xarxa disponible en qualsevol entorn, perquè, en cas d’emergència, es garanteixi el funcionament del dispositiu.

L’aparell

Help Flash és un dispositiu de senyalització lluminós que adverteix d’una incidència a la carretera la col·locació del qual no obliga a baixar del vehicle. La seva finalitat principal és salvar vides i resoldre un problema en l’àmbit de la seguretat viària evitant la sinistralitat associada a les parades per avaria o emergència, especialment de nit i en condicions de visibilitat reduïda.