Secció recomanada per

MÒBILS FORA DE SÈRIE

OnePlus presenta els exclusius OnePlus 9 i 9 Pro

Els dispositius es caracteritzen per incorporar càmeres amb la col·laboració de la prestigiosa marca Hasselblad, que aporta l’avantatge del Calibratge de Color Natural

Es tracta d’una gamma ultrapremium que inclou també tecnologia de pantalla d’última generació i càrrega sense fil millorada i amb més velocitat

OnePlus presenta els exclusius OnePlus 9 i 9 Pro
9
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

OnePlus presenta avui els seus smartphones vaixell insígnia OnePlus 9, que es caracteritzen per integrar el sistema de càmeres Hasselblad per a dispositius mòbils, una alta ràtio de refresc de pantalla i tecnologia millorada de càrrega ràpida.

Segons fonts de la companyia, la nova sèrie inclou ‘l’avenç més gran en qualitat de càmera, una fita que s’ha aconseguit a través d’una col·laboració a llarg termini amb Hasselblad, el llegendari fabricant de càmeres professionals’. El nou sistema de càmeres arriba per oferir avenços en la fotografia mitjançant el Calibratge de color natural, i a nivell global amb el Fluid Display 2.0 amb certificació A+ de Display Mate i les solucions de càrrega ràpida com WarpCharge 65T i WarpCharge 50 Wireless.

«La nova càmera, desenvolupada conjuntament amb Hasselblad, dona la capacitat d’immortalitzar els mateixos moments amb colors més precisos i una qualitat d’imatge superior», afirma Pete Lau, founder, CEO i director de producte de OnePlus.

La idea darrere de la màquina

El color és potser el factor més important que determina la qualitat de la fotografia mòbil, per això OnePlus ha optat per portar el rendiment i calibratge de color de Hasselblad a un smartphone, per primera vegada. Aquest era un repte important, tant per a OnePlus com per a Hasselblad, ja que els sistemes de càmeres dels mòbils funcionen de manera molt diferent de les càmeres tradicionals, i Hasselblad té uns requisits molt estrictes quant a rendiment cromàtic i processament d’imatges. Per aconseguir aquest objectiu, les dues firmes van calibrar conjuntament els sensors del OnePlus 9 i 9 Pro, portant a terme nombroses proves de laboratori i treballant per optimitzar centenars d’escenes de la vida real, a través de la fotografia computacional, per afinar el color.

Així, la família OnePlus 9 utilitza el nou estàndard per al calibratge del color (el Calibratge del Color Natural amb Hasselblad) per aportar colors precisos, des del punt de vista de la percepció, i un aspecte natural a les fotos. Aquesta solució de color ha requerit mesos de verificació i posada a punt per part dels equips d’R+D de Hasselblad i OnePlus

Característiques del OnePlus 9 Pro

El nou sistema de càmeres Hasselblad del OnePlus 9 Pro combina hardware nou amb un meticulós calibratge de software. Això, juntament amb una impressionant pantalla QHD+ de 120hz que incorpora tecnologia per optimitzar la durada de la bateria i el rendiment a l’hora de jugar, aconsegueix una experiència de visualització satisfactòria. Quant a la bateria, WarpCharge 65T i WarpCharge 50 Wireless redueixen dràsticament el temps de càrrega del dispositiu. Finalment, l’últim processador Qualcomm Snapdragon 888 ofereix un rendiment molt optimitzat.

Sistema de càmeres

La càmera principal de OnePlus 9 Pro de 48MP inclou un sensor IMX789 amb un disseny personalitzat, que ha sigut creat conjuntament amb Sony. El resultat és una destacada capacitat d’imatge, amb tecnologies que inclouen la lent en xip 2x2 (OCL), RAW de 12 bit, dual native ISO i DOL-HDR, que ajuden a aconseguir velocitats d’enfocament més ràpides, així com 64 vegades més d’informació de color, imatges més clares durant el dia i la nit, i menor desenfocament de moviment en vídeos.

La càmera ultra gran angular de 50MP utilitza un sensor Sony IMX766, i integra una lent pionera que utilitza una sèrie de corbes úniques per corregir la llum entrant, reduint la distorsió a la vora de les fotos fins al voltant d’un 1%. Aquesta càmera també permet capturar fotografies macro de qualitat, ja que permet enfocar des d’una distància de fins a 4 cm del subjecte o objecte.

La càmera telefotogràfica de 8MP inclou un zoom òptic de 3.3 x augments amb estabilització OIS per reduir el desenfocament, arribant a un màxim de 30 augments per zoom digital. També integra una càmera monocromàtica que treballa conjuntament amb la principal per afegir detalls i claredat a les fotos en blanc i negre, mentre que el nou efecte en miniatura simula efectes especials d’escala per aconseguir fotos més creatives.

La càmera principal presenta 16 vegades més la quantitat de píxels de 1080p estàndard per als vídeos. Pot gravar en 4K 120fps, cosa que ofereix més possibilitats; amb l’opció de DOL-HDR es pot veure les persones amb claredat en entorns amb llum de fons. La càmera ultra gran angular també pot crear vídeos en time-lapse en moviment.

Altres valors

El nou mode Hasselblad Pro proporciona un color precís i natural i una base sòlida per a la postedició. S’actualitza amb una nova interfície d’usuari basada en el software de processament d’imatge, per oferir una aparença única. Permet accedir a una quantitat de controls perquè els experts en fotografia puguin controlar les seves fotos: ajustar l’ISO, enfocament, temps d’exposició, i balanç de blancs, entre d’altres. Els usuaris poden fotografiar en format RAW 12-bit per recopilar 64 vegades la informació de color, en comparació amb el RAW de10-bit que tradicionalment podem trobar en altres smartphones.

Pantalla:

La pantalla Fluid Display 2.0 compta amb tecnologia de visualització mòbil avançada, gràcies a la integració de tecnologia LTPO, un sistema de placa base utilitzada en pantalles OLED d’alta gamma, i una resposta ràpida per a jocs. Permet que la pantalla del dispositiu ajusti automàticament l’actualització del panell des de 120 Hz fins a 1Hz, per adaptar-se a l’activitat que l’usuari estigui realitzant en aquell moment, cosa que suposa un consum de bateria molt menor. La tecnologia HyperTouch també proporciona un temps de resposta més ràpid durant el joc, augmentant la velocitat de sincronització entre el processador i la pantalla a 360 Hz, fins i tot 6 vegades més ràpid que abans.

Té una qualificació A+ de DisplayMate, ofereix QHD+, fins a 1.300 nits de brillantor màxima, HDR10+, i tecnologia MEMC, entre altres característiques.

Rendiment del processador

Qualcomm Snapdragon 888 mobile platform ofereix velocitats ràpides i una potència espectacular, per treure el màxim partit a la tecnologia 5G. Amb un rendiment de CPU un 25% més ràpid, execució de gràfics un 35% més veloç i el nou node de procés de 5nm, aconsegueix estalviar bateria de forma significativa, cosa que afavoreix un ús més gran amb una sola càrrega.

El dispositiu compta també amb una RAM LPDDR5 i emmagatzemament UFS 3.1, per oferir una experiència més fluida. Gràcies a aquestes i altres capacitats optimitzades per a l’estalvi de bateria, aquesta família de mòbils s’adapten a l’estil de vida hiperconnectat, aprofitant al màxim la velocitat del 5G per poder realitzar tasques sense complicacions.

Càrrega ràpida

WarpCharge 65T proporciona bateria per a un dia sencer amb 15 minuts de connexió a l’elèctrica, i pot carregar d’1% a 100% en 29 minuts. El OnePlus 9 Pro assoleix aquestes velocitats de càrrega gràcies a una bateria personalitzada de 4.500 mAh que inclou un disseny millorat de doble cel·la, per reduir la resistència interna i l’escalfament durant la càrrega.

WarpCharge 50 Wireless és la tecnologia de càrrega sense fil més ràpida de OnePlus. Amb les dues cel·les de bateria carregant a 25W, arriba a superar fins i tot la majoria de solucions de càrrega ràpida per cable, aconseguint bateria de l’1% al 100% en 43 minuts. A més, el nou disseny d’aquest carregador sense fil està equipat amb dues bobines de càrrega, per la qual cosa el OnePlus 9 Pro pot carregar-se igual de ràpid, tant de forma horitzontal com vertical.

L’adaptador de corrent inclòs es pot utilitzar per carregar dispositius que no siguin OnePlus com portàtils o tauletes amb una potència de fins a 45W, utilitzant USB PD o PPS.

Disseny elegant

El OnePlus 9 Pro segueix la filosofia d’oferir un disseny lleuger i aporta una aparença integrada i elegant. Amb un marc d’alumini de 2,2 mm de gruix, està equilibrat i és còmode a l’hora de sostenir-lo, fins i tot durant períodes de temps prolongats. En comparació amb generacions anteriors, la seva pantalla corba ha sigut acuradament optimitzada per minimitzar tocs indesitjats i franges de color.

El OnePlus 9 Pro arriba en tres combinacions de colors inspirats en la naturalesa: Morning Mist, Pine Green i Stellar Black. També té certificació IP68 resistent a la pols i a l’aigua.

Preus:

El dispositiu està ja disponible per a prevenda. Es començarà a enviar a partir del 31 de març. Els preus per a la versió de 8GB  de RAM i 128GB d’emmagatzemament és de 909 euros, i per a la versió de 12GB  RAM i  256GB d’emmagatzemament, de 999 euros.

 El carregador sense fil costa uns 70 euros.

Així és l’One Plus 9

El OnePlus 9 ofereix una experiència pròpia d’un vaixell insígnia similar al OnePlus 9 Pro, per la seva pantalla completa de 120 Hz, processador Qualcomm Snapdragon 888 mobile platform, connectivitat 5G, càrrega ràpida WarpCharge 65T, així com el Hasselblad Camera for Mobile.

Les seves càmeres

El sistema de triple càmera utilitza els mateixos estàndards de color que el OnePlus 9 Pro, amb el Calibratge de Color Natural de Hasselblad. Utilitza la mateixa càmera ultra gran angular de 50MP que el seu germà gran, amb un sensor Sony IMX766 i una lent corba per reduir la distorsió. La càmera principal de 48MP també ofereix capacitats d’imatge excepcionals, gràcies al sensor Sony IMX689. A més, la càmera monocromàtica serveix de recolzament a la càmera principal per obtenir fotos amb més detall, sobretot en les imatges en blanc i negre.

Pantalla Fluid Display de 120 Hz

La pantalla Fluid Display de 120 Hz proporciona una experiència de visualització immersiva. Inclou la mateixa pantalla plana que el OnePlus 8T, que va rebre la categoria A+ i que té una mida de 6.55’’ amb una notable precisió de color.

La brillantor de la pantalla arriba amb 1.100 nits i certificació HDR10+, per millorar l’experiència a l’hora de veure vídeos HDR. Està equipat amb dos sensors de llum ambiental amb 8.192 nivells de brillantor per a un control de brillantor automàtica més fluida. L’opció ComfortTone també ajusta la temperatura de color de la pantalla per adaptar-se a l’entorn per a una experiència de lectura més còmoda.

Càrrega ràpida

La bateria de 4,500 mAh utilitza un disseny millorat de doble cel·la que carrega de l’1% al 100% en 29 minuts. La versió per a Europa del OnePlus 9 també ofereix fins a 15W de càrrega sense fil Qi.

Disseny

Notícies relacionades

El OnePlus 9 presenta un disseny corb de la part posterior i el pes lleuger fa que la sensació al subjectar-lo sigui lleugera i còmoda. Aquest model arriba en tres colors: Winter Mist, Arctic Sky i Astral Black.

Preus i disponibilitat

El dispositiu OnePlus 9 estarà disponible per a prevenda a partir del 14 d’abril i per a venda a partir del 26 d’abril. Els preus parteixen dels 709 euros per a les 8GB RAM i 128 GB i de 809 euros per a la versió de 12 GB RAM i 256 GB d’emmagatzemament.

Temes:

Mòbils +Digital