Secció recomanada per

MILLORA DE LA CONNECTIVITAT

Huawei llança el rúter WiFi Mesh, amb tecnologia de malla que optimitza la connexió

Impulsat per una CPU Gigahome de quatre nuclis a 1,4 GHz, proporciona un sistema wifi de triple banda per a una cobertura a casa a velocitats de fins a 2200 Mbps en 600 m2

Huawei llança el rúter WiFi Mesh, amb tecnologia de malla que optimitza la connexió
2
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Huawei llança WiFi Mesh, un rúter de malla dissenyat per a cobertura domèstica que ofereix connectivitat més fiable fins i tot en espais de gran extensió. Integra la tecnologia Huawei Share, que gestiona la connexió sense necessitat de contrasenyes.

Amb el canvi de realitat, més focalitzada en la permanència a casa, fomentada principalment pel teletreball i l’educació a distància i amb un major nombre de dispositius connectats simultàniament que demanden més senyal, així com capacitat i amplada de banda, ha augmentat notablement l’exigència d’una internet ràpida i fluida. No obstant, és inevitable que els senyals wifi es debilitin a l’hora de travessar les parets, fet que provoca una reducció en la velocitat i la qualitat de connexió, i és molt difícil que arribin a tots els racons de la llar.

Cada rúter del sistema wifi de Huawei ofereix tres bandes: 2,4 GHz, 5 GHz (baixa freqüència) i 5 GHz (alta freqüència), que donen velocitats combinades de fins a 2200 Mbps. El sistema suporta la detecció de la qualitat de l’enllaç en temps real. Si és necessari, les dues bandes de 5 GHz separades es poden utilitzar per connectar-hi respectivament dos rúters i la xarxa es pot canviar a 2,4 GHz automàticament a llarga distància per garantir una connexió ràpida i segura.

Cobertura de malla

L’equipament ofereix cobertura de malla (‘mesh’) per a una gestió avançada dels elements de la xarxa que és capaç de redirigir el trànsit entre els aparells connectats de la manera més òptima per disposar del millor senyal, independentment de la localització.

El rúter està equipat amb sis amplificadors i receptors de senyal independents per augmentar la potència de transmissió del senyal i la sensibilitat del receptor. Gràcies al seu ‘chipset’ Gigahome Wi-Fi i el codi de correcció d’errors LDPC, el rendiment antiinterferències s’eleva de manera significativa i cada un dels dispositius integrats és capaç de proporcionar connexions wifi sense problemes cobrint uns 200 metres quadrats (segons dades de laboratori, en dades reals la capacitat es redueix fins aproximadament uns 150). La tecnologia d’itinerància i direcció de banda sense fissures manté la connexió en condicions òptimes en tot moment perquè manté l’usuari connectat automàticament amb millors bandes i punts d’accés wifi a mesura que es desplaça.

La CPU Gigahome de quatre nuclis a 1,4 GHz integrada en cada rúter, amb una capacitat de càlcul de fins a 12880 DMIPS i 256 MB de memòria, assegura la connectivitat estable d’una sèrie de dispositius a la llar. La configuració dels ports Ethernet gigabit ajuda a aconseguir un accés de més amplada de banda i a compartir arxius a gran velocitat dins de la LAN.

Solució intel·ligent

Augmentar la complexitat de les contrasenyes pot protegir la xarxa, però resulta incòmode haver d’escriure’n una extremadament complicada i impossible de recordar o compartir-la amb els amics. Per millorar aquesta situació, el sistema de Huawei permet establir una connexió ràpida simplement tocant un telèfon Android desbloquejat amb NFC contra la part superior del rúter.

Notícies relacionades

A més, compta amb el certificat de la Unió Europea perquè compleix amb el GDPR, els mecanismes de protecció Huawei HomeSecTM integrats que impedeixen l’accés no autoritzat al reconèixer automàticament els atacs de força bruta i bloquejar-los perquè no puguin accedir a la xarxa.

S’opera mitjançant una senzilla aplicació mòbil. El dispositiu està disponible en versions de dos i tres unitats conjuntes.