Secció recomanada per

TOTES LES CARACTERÍSTIQUES I PREUS

Presentació de l'iPhone 12: preu, data de llançament i característiques del nou mòbil d'Apple

Arriba la generació de mòbils de la poma amb més versions, quatre models per arribar a més consumidors

El model més econòmic de la família partirà d'uns 800 euros i el límit de gamma tindrà un preu d'uns 1.600 euros

iphone-12-estndar-1

iphone-12-estndar-1

8
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Apple presenta l’iPhone 12, amb quatre versions per arribar a més públic objectiu i amb un canvi en el disseny que, d’alguna manera, suposa una tornada a les arrels estètiques del producte.

Hi ha sorpreses, però no gaires, ja que moltes de les característiques dels nous equips estaven ja rodant per les xarxes abans del llançament d’avui.

Tim Cook, des d’Apple Park ha recordat la important activitat de la companyia i els productes presentats fa poques setmanes: rellotges intel·ligents, ordinadors personals, i iPad i ha començat explicant el nou Homepod mini, amb pantalla tàctil a la part superior. El preu: 99 euros. Després ha entrat ja en els productes més esperats: els nous iPhone.

Així són les noves estrelles de l’univers d’Apple

Un dels aspectes destacables de la generació iPhone 12 és que canvia la forma de vores arrodonides a bisells plans, a l’estil dels iPhone 4, 4S, 5 i 5S. Un altre dels canvis importants és la integració de xarxes 5G en tots els nous models, Cook considera aquest avenç com «el principi d’una de nova era per a iPhone».

L’iPhone 12 té el doble de resolució que l’11 i, durant la presentació, s’ha destacat que inclou Ceramic Shield: una nova capa de protecció de Corning més dura que qualsevol vidre de smartphone, cosa que evidentment el fa molt més resistent que la generació anterior.

L’iPhone 12 i l’iPhone 12 mini estaran disponibles en cinc acabats en alumini: blau, verd, negre, blanc i (PRODUCT)RED.1 L’iPhone 12 es podrà reservar a partir de divendres, 16 d’octubre, i estarà disponible a partir de divendres, 23 d’octubre. L’iPhone 12 mini es podrà reservar a partir de divendres, 6 de novembre, i arribarà a les botigues a partir de divendres, 13 de novembre.

Es podrà reservar l’iPhone 12 des de divendres, 16 d’octubre, amb disponibilitat a partir del divendres 23 d’octubre. L’iPhone 12 Pro Max es podrà reservar des de divendres, 6 de novembre, amb disponibilitat a partir de divendres, 13 de novembre.

La nova família iPhone 12

Consta de quatre versions diferents, la primera vegada que la companyia presenta tants models diferents.

  • iPhone 12 mini amb pantalla Superretina XDR de 5,4 polzades, cos d’alumini, doble càmera i xip A14 Bionic.
  • iPhone 12 amb pantalla Superretina XDR de 6,1 polzades, cos d’alumini, doble càmera i xip A14 Bionic.
  • iPhone 12 Pro amb pantalla Superretina XDR de 6,1 polzades, cos d’acer, triple càmera amb LiDAR i xip A14 Bionic.
  • iPhone 12 Pro Max amb pantalla Superretina XDR de 6,7 polzades, cos d’acer, triple càmera amb LiDAR i xip A14 Bionic.

Disseny

Tots els models presenten un disseny de vora plana inspirat en l’iPhone 5 llançat el 2012 i es deixa enrere la vora arrodonida que es va veure el 2014 amb els iPhone 6.

Altres característiques del disseny són: un 11% més prim, un 15% més petit i un 16% més lleuger que l’iPhone 11.

La diferència més gran entre versions és la càmera. En funció del model, hi ha dos o tres sensors posteriors. Els iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max afegeixen a més d’una tercera càmera el sensor LiDAR que ja vam veure en els iPad Pro d’aquest any.

L’iPhone 12 compta amb el doble de píxels que la generació anterior. Una millora substancial que també es reflecteix en la brillantor i el contrast que ofereix.

iPhone 12 i iPhone 12 mini, càmeres

L’iPhone 12 i l’iPhone 12 mini s’uneix al nou sistema de càmera dual per oferir prestacions de fotografia computacional. Aquest sistema de càmera avançada compta amb un ultra gran angular i un nou gran angular amb obertura de ƒ/1,6 que, a més de ser el més ràpid en un iPhone, millora en un 27% el rendiment al fer fotos i gravar vídeos amb poca llum.

La fotografia computacional també assoleix nous nivells en els models d’iPhone 12 gràcies al mode Nit i a Deep Fusion, que ara és més ràpid i s’amplia a totes les càmeres (TrueDepth, gran angular i ultra gran angular). Els clients disfrutaran de més brillantor i millor contrast en les imatges preses utilitzant el mode Nit, a més de més textura i menys soroll a les fotos amb Deep Fusion. La tecnologia HDR Intel·ligent aprofita l’aprenentatge automàtic per ajustar l’equilibri de blancs, el contrast, la textura i la saturació de les fotos i obtenir uns resultats increïblement naturals.

L’iPhone 12 compta amb una càmera capaç de gravar vídeo en HDR amb Dolby Vision. La gradació de Dolby Vision es processa en temps real i es manté durant les tasques d’edició, ja sigui en l’app Fotos o en iMovie. En l’iPhone 12 també és possible reproduir vídeos amb més realisme que mai gràcies a la pantalla Superretina XDR, la més avançada del sector. Els dos models compten amb estabilització de vídeo amb qualitat de cine millorada, videoselfies encara més realistes amb Dolby Vision i el mode Nit amb time-lapse, que augmenta el temps d’exposició perquè els vídeos siguin més nítids, les esteles de llums estiguin més ben definides i s’obtinguin millors resultats amb trípode en condicions de poca llum.

Rendiment

A14 Bionic, el primer xip per a un smartphone fabricat amb un procés de cinc nanòmetres, és més ràpid i eficient que mai. Segons Apple té la CPU més ràpida i una GPU amb fins a un 50% més de velocitat que els millors xips, cosa que es tradueix en jocs amb gràfics dignes de consola, potents funcions de fotografia computacional i moltes altres prestacions, tot això sense renunciar a una òptima autonomia. L’A14 Bionic puja el llistó quant a aprenentatge automàtic gràcies a un Neural Engine de 16 nuclis, cosa que suposa un increment del 80% en el rendiment, i pot realitzar 11 bilions d’operacions per segon fins i tot en entorns exigents.

iPhone 12 Pro i Max, característiques

Apple ha anunciat el successor del seu actual iPhone 11 Pro de gamma més alta: el nou iPhone 12 Pro, que manté el disseny amb càmera triple posterior i ‘notch’ en la part superior de la pantalla. Compta amb certificació de resistència IP68, que permet submergir el dispositiu fins a sis metres durant 30 minuts.

Els nous terminals ajusten el seu disseny per augmentar la mida del plafó de pantalla lleugerament, amb una pantalla de 6,1 polzades en el model normal i de 6,7 polzades en el model iPhone 12 Pro Max.

La càmera s’ha renovat amb el processador A14 Bionic amb el nou mode ‘deep fusion’, que es pot utilitzar en els quatre sensors de càmera i que proporciona un «aspecte cinematogràfic» en les preses augmentant els detalls.

La configuració triple d’iPhone 12 Pro consta de tres lents: una de 12 MP que simula 65 mm d’obertura, una altra de 12 MP ultra gran angular (26 mm) i una altra de 12 MP, un teleobjectiu de 52 mm que permeten un zoom òptic de 5x, només en el model Pro Max. El resultat són uns píxels un 45 per cent més grans amb una millora del 87 per cent en fotografia nocturna.

Apple ProRAW és una nova funció d’imatge per obtenir imatges en format RAW, és a dir, en brut. És possible editar-les de forma professional amb una experiència similar a la de l’‘app’ nativa de càmera, que aplica canvis en temps real.

El vídeo, per la seva part, ha incorporat la possibilitat de gravar en HDR i aconseguir fins a 60 vegades més colors, amb suport per a Dolby Vision HDR, que integra el so a l’histograma d’imatge del vídeo, i resolució 4 K i 60 fps, permetent editar vídeos també en aquesta qualitat.

iPhone 12 Pro afegeix un nou escàner LiDAR per a les funcions de realitat augmentada, que també millora el resultat dels modes de fotografia nocturna el perfeccionar l’enfocament per fer-lo fins a sis vegades més ràpid.

El nou vaixell insígnia mòbils d’Apple està disponible en quatre colors, incloent el nou blau pacific blue als ja existents daurat, platejat i negre. Es vendrà pel mateix preu que la generació anterior: 1.159 euros per a l’iPhone 12 Pro i 1.259 euros en el Pro Max. La configuració de memòria parteix de 128 GB fins als 512 GB.

Preus i disponibilitat

L’iPhone 12 i l’iPhone 12 mini estaran disponibles en models de 64 GB, 128 GB i 256 GB, en blau, verd, negre, blanc i (PRODUCT)RED, a partir de 909 € i 809 €, respectivament. 

Es podrà reservar l’iPhone 12 des de divendres, 16 d’octubre, amb disponibilitat a partir del divendres 23 d’octubre. L’iPhone 12 mini es podrà reservar des del divendres 6 de novembre, amb disponibilitat a partir del divendres 13 de novembre.

Els preus del iPhone 12 Pro oscil·laran entre 1.159 euros (128 GB) , 1.279 euros (256 GB) i 1.509 euros (512 GB)

L’iPhone 12 Pro Max costa 1.259 euros (128 GB), 1.379 euros (256 GB) o 1.609 euros (512 GB)

HomePod mini, l’altaveu intel·ligent d’Apple

HomePod mini, l’última incorporació a la família HomePod, és de mida reduïda i integra la intel·ligència de Siri. Disposa de tecnologies innovadores i ‘software’ avançat per aconseguir un bon so per 99 euros. Estarà disponible en blanc i gris espacial.

S’ha dissenyat per funcionar amb Apple Music, podcasts i emissores de ràdio de iHeartRadio, radio.com o TuneIn, i en els pròxims mesos també ho farà amb serveis de música com Pandora i Amazon Music. Diversos altaveus HomePod mini poden col·laborar per reproduir música o podcasts en diferents habitacions.

Notícies relacionades

Mitjançant la intel·ligència de Siri, el HomePod mini ofereix una experiència personalitzada i integrada als usuaris de l’iPhone. Un altre dels avantatges destacats és que pot controlar accessoris intel·ligents de domòtica de la casa, també afegeix una nova funció d’Intercomunicador que ofereix una manera senzilla de parlar uns amb els altres quan estiguin a casa. 

El producte només envia informació als servidors d’Apple quan el dispositiu reconeix «Oye, Siri» o l’usuari activa Siri manualment. Les sol·licituds no s’associen a l’ID d’Apple de l’usuari i no es ven cap informació personal a anunciants o altres organitzacions.