Secció recomanada per

LLANÇAMENTS

Samsung presenta la sèrie Note20 al costat de quatre nous dispositius

La marca també dona a conèixer el Galaxy Fol2, l''smartphone' plegable de pròxima generació

Les novetats sumen un rellotge, dues tauletes i auriculars que conformen un ecosistema connectat complet

20200805 507449 galaxynote20e 1 1 / periodico

9
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Samsung celebra el seu primer Galaxy Unpacked virtual, retransmès en directe des de Corea. en el qual presenta cinc dispositius de l’ecosistema Galaxy: els esperats Note20 i Note20 Ultra, les tauletes Tab S7 i S7+, el rellotge Watch3, els auriculars Buds Live i com a sorpresa el Galaxy Z Fold2, l’smartphone plegable de pròxima generació, amb especificacions i data de llançament que respondran a l’èxit del seu primer model al mercat.

«Mai abans havíem confiat en la tecnologia com ho fem avui dia. D’aquesta manera ens mantenim connectats mentre lidiem pels desafiaments extraordinaris als quals ens enfrontem», ha assenyalat durant la presentació Dr. TM Roh, president i director de l’àrea de Comunicacions Mòbils per a Samsung Electronics. «La tecnologia ha de fer la vida més fàcil, no més complexa. Per això hem introduït cinc nous equips de gran potència. Individualment, aquests dispositius són eines potents per maximitzar el treball i l’entreteniment. Però, com a part de l’ecosistema Galaxy, la seva integració és total perquè l’usuari pugui dedicar el seu temps al que més li agradi».

Els Note 20 a vista d’ocell

La presentació dels Note de Samsung són una de les cites més esperades de l’any. En aquesta ocasió, arriben dues versions, el Note20 amb una pantalla AMOLED de 6,7 polzades de mida, mentre que el Note20 Ultra té 6,9 polzades, amb una freqüència de refresc de 120Hz. Tots dos compten amb models de connectivitat 5G.

Note20 Ultra arriba amb una càmera principal de 108 Mpx amb zoom x50 mentre que el Note20 té un sensor principal de 64 Mpx, amb un zoom x30. Igual que el sensor davanter (10 Mpx), que està perforat perquè la pantalla guanyi presència, serà capaç de gravar vídeo en qualitat 8K.

Pel que fa als colors, el model més senzill surt en Mystic Bronze, Mystic Green i Mystic Gray (bronze, verd i gris), mentre que l’Ultra es llançarà en Mystic Black, Mystic Bronze i Mystic White (negre, bronze i blanc).

La pantalla té certificació HDR10+, està protegida per vidre Gorilla Glass i a sota trobem els microprocessadors més avançats de Samsung. La família compta amb diferents possibilitats d’emmagatzemament intern (fins a 512 GB) i amb fins a 12 GB de RAM.

Una peça clau en les millores és l’SPen, que l’usuari percebrà com si realment estigués escrivint sobre paper i que amplia funcions que faciliten prendre notes i convertir-les ràpidament a Powerpoint i fins i tot a Word, gràcies a una col·laboració de la firma amb Microsoft.

La càmera mantindrà la capacitat de gravació de vídeo 8K a 30 fps gràcies al sensor principal de 108 Mpx amb 50x Space Zoom del model Ultra. Quant a les bateries, tindrem capacitats diferents per a cada model: una de 4.300 mAh per al Note 20 i una altra de 4.500 per a l’Ultra.

Els Note20 amb renovada estètica i millores

Com s’ha assenyalat més amunt, la sèrie compta amb dues versions diferenciades: el Note20 i el Note20 Ultra (que al seu torn tindran diferents possibilitats quant a capacitat i xarxes), les característiques del qual s’ajusten com un guant a les necessitats dels clients professionals i usuaris avançats en l’aspecte laboral i d’oci; en aquest terreny cal destacar que els amants dels jocs hi trobaran una excel·lent resposta.

Una de les novetats notables del producte és l’increment de possibilitats amb el nou SPen que millora l’experiència d’ús (també s’implementen a Galaxy Tab S7 i Tab S7 +). Aporta més precisió, amb una exactitud i capacitat de resposta augmentades. La funció de gestos Anywhere facilita la navegació, com tornar a la pantalla d’inici o fer una captura de pantalla, per exemple, amb el gest de moure el canell.

Una altra de les millores se centra en la funcionalitat Samsung Notes que ofereix la possibilitat de guardar automàticament i sincronitzar. Converteix automàticament l’escriptura en cal·ligrafia llegible i es pot reprendre la lectura si es canvia d’un dispositiu a un altre. Permet anotar i ressaltar fitxers PDF i gravar àudio mentre es prenen notes; només tocant en una paraula concreta de les notes, l’usuari es pot desplaçar a aquell moment en la gravació.

Un altre valor afegit és que permet treballar de manera més intel·ligent amb la connexió actualitzada a Windows. Enviar missatges, administrar notificacions, sincronitzar fotos i fer i rebre trucades des del PC amb Windows 10 ara és més fàcil. 

Experiència de joc

Samsung també està traslladant la seva associació amb Microsoft al costat de l’entreteniment amb la sèrie Galaxy Note20. A partir del 15 de setembre, els usuaris podran accedir a més de 100 jocs d’Xbox al seu telèfon o tauleta, directament des del núvol (beta) amb Xbox Game Pass Ultimate, on s’inclouen Minecraft Dungeons i Gears. L’experiència de joc de la sèrie Galaxy Note20 es millora amb l’amplificador amb intel·ligència artificial, l’optimització de resposta d’àudio amb bluetooth i la latència tàctil de 240Hz al Galaxy Note20 Ultra. La pantalla, gran i immersiva, i el processador, més ràpid, aporten una configuració de joc professional.

Possibilitats

Amb una relació d’aspecte de 21:9 i gravació a 24 fps, la càmera 8K de la sèrie Galaxy Note20 proporciona una resolució alta i una experiència de vídeo de notable qualitat. L’usuari pot utilitzar el mode vídeo professional amb enfocament, àudio, exposició, il·luminació, eines de zoom i disparar a 120 fps en les opcions FHD per a vídeos d’estil cinematogràfic. Perquè el so arribi clarament, és possible controlar i ajustar les direccions del micròfon de Galaxy Note20 i, juntament amb Galaxy Buds Live, gravar àudio independentment del soroll de fons.

Una altra possibilitat destacable és que amb Samsung DeX, la sèrie Galaxy Note20 es pot connectar sense fil a una Smart TV si es necessita una pantalla més gran. Les dues pantalles es poden administrar simultàniament per poder enviar missatges de text mentre es juga o obtenir comentaris en temps real mentre es comparteix un vídeo.

Disseny

Tant Galaxy Note20 com Note20 Ultra presenten un nou color: Mystic Bronze, amb un nou efecte en la textura que fa menys visibles les empremtes digitals i les taques.

Pantalla i rendiment

Galaxy Note20 Ultra compta amb la pantalla Dynamic AMOLED 2 X i una freqüència d’actualització de 120Hz que ofereixen imatges suaus i s’ajusta automàticament al contingut que s’està veient per augmentar la vida útil de la bateria. La bateria intel·ligent proporciona autonomia durant tot el dia i càrregues ràpides, oferint un 50% en 30 minuts. El Note20 té una pantalla FHD Super AMOLED Plus amb certificat HDR10+.

Xarxes 5G

Els dos models permeten velocitats ultra ràpides amb Galaxy 5G en xarxes Sub-6 i mmWave. La sèrie Galaxy Note20 proporciona xarxes wifi 6 estables amb una latència optimitzada per a diferents serveis de retransmissió. D’altra banda, el hardware i software de la sèrie està assegurat d’extrem a extrem amb Samsung Knox, la plataforma de seguretat mòbil de la marca.

Una altra novetat: Amb Nearby Share i acostant el Galaxy Note20 Ultra a un altre dispositiu Galaxy habilitat per a UWB, la funcionalitat Nearby Share oferirà automàticament una llista amb les persones amb qui es pot compartir contingut. En el futur, UWB ajudarà a trobar coses amb precisió gràcies a la tecnologia de realitat augmentada i permetrà utilitzar el dispositiu com una clau digital.

Ecosistema connectat, noves tauletes

Els dispositius i serveis que Samsung presenta aquest any s’han dissenyat per treballar conjuntament. Galaxy Note20 ofereix millores en la seva capacitat quan es combina amb la resta de dispositius com Galaxy Tab S7 i Tab S7+, Galaxy Watch3 i Galaxy Buds Live. 

Galaxy Tab S7 i Tab S7+ sumen la capacitat d’un PC amb la flexibilitat d’una tauleta i la connectivitat d’un smartphone. Galaxy Tab S7 i S7+, aquesta última amb 5G, estan preparades per a videoconferències sense interrupcions, descàrregues ràpides i una transmissió pràcticament sense retard. Integren un processador de notable potència, un teclat millorat i un SPen amb capacitats similars a la sèrie Galaxy Note20.

Tenen capacitat multitasca i la pantalla té una freqüència d’actualització de 120 Hz. Per a qui necessiti més espai per treballar, la Tab S7 + proporciona una pantalla Super AMOLED extra gran de 12.4 polzades.

Altres valors afegits: Quan no hi ha xarxa wifi es pot utilitzar Auto Hotspot per connectar automàticament altres dispositius a la Tab S7+; amb NearbyShare es poden enviar arxius a contactes pròxims; les Tab S7 i S7+ es poden utilitzar amb un PC Samsung per duplicar i estendre la pantalla. Disposen també d’eines com Samsung Notes, la funda teclat i el ratolí amb bluetooth.

Nou rellotge intel·ligent

Samsung també presenta el Galaxy Watch3, preparat per administrar rutines, actualitzar objectius i fer un seguiment de l’estat de salut. Fabricat amb materials premium i una versió reduïda del bisell giratori, és còmode d’utilitzar i augmenta les possibilitats de control de la forma física. Entre les funcions destacades hi ha el control d’oxigen en sang, que mesura la saturació d’oxigen al llarg del temps.

L’aplicació Samsung Health Monitor genera mesuraments de pressió arterial i electrocardiograma i només estaran disponibles a les regions on aquestes funcions hagin sigut autoritzades. Quan es detecta una possible caiguda, la ubicació s’envia immediatament als contactes que s’han escollit prèviament. Running Analysis ajuda a prevenir lesions, mentre que VO2 max segueix el progrés cardiovascular per proporcionar informació sobre l’ús d’oxigen. Samsung Health ofereix uns 120 programes diferents d’entrenament.

Auriculars Galaxy Buds Live

Una altra de les novetats són els Galaxy Buds Live, auriculars caracteritzats per un disseny icònic i còmode. Proporcionen l’experiència de so de la firma AKG amb un altaveu 12 mm més gran i un canal de greus, per la qual cosa l’àudio sona profund i enriquit.

Inclouen tres micròfons i una unitat de captura de veu per augmentar la sensació de naturalitat i proximitat. Compten amb cancel·lació activa de soroll de tipus obert que ofereix qualitat de so en directe amb la capacitat de sintonitzar (o desconnectar) el món que ens envolta. 

Al barret de copa del mag: Galaxy Z Fold2

Samsung llança la seva pròxima generació de plegables: Galaxy Z Fold2 amb innovacions importants per tenir una experiència diferent en l’ús d’un smartphone. Equipat amb dues pantalles Infinity-O d’extrem a extrem, gairebé sense marcs; el plafó de la coberta és de 6.2 polzades i la pantalla principal és de 7.6 polzades, cosa que fa que totes dues siguin més àmplies que les pantalles del seu antecessor Galaxy Fold.

Pel que fa al disseny, ofereix dos colors: Mystic Black i Mystic Bronze. Samsung està col·laborant de nou amb la icònica firma de moda novaiorquesa Thom Browne per oferir una edició limitada del Galaxy Z Fold2.

Disponibilitat i preus

Les sèries Galaxy Note20 estaran disponibles a partir del 21 d’agost del 2020. Els preus del Note aniran dels 960 euros (versió 4G) fins als 1.409 en la versió límit de gamma.

Les tauletes tindran els següents preus, encara no oficials

Tab S7+ 5G      8GB RAM + 256GB       1.179€

Tab S7+ 5G      6GB RAM + 128GB       1099€

Tab S7+ Wifi     8GB RAM + 256GB       979€

Tab S7+ Wifi     6GB RAM + 128GB       899€

Tab S7 4G        8GB RAM + 256GB       879€

Tab S7 4G        6GB RAM + 128GB       799€

Notícies relacionades

Tab S7 Wifi       8GB RAM + 256GB       779€

Tab S7 Wifi       6GB RAM + 128GB       699€