Secció recomanada per

INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL

Ja es pot accedir a resums de futbol personalitzats

Mediapro aplica la intel·ligència artificial a la generació de resums de futbol a AIProclips, la plataforma tecnològica capaç de fer anàlisis segons els criteris marcades per l'usuari

aiproclips-de-mediapro

aiproclips-de-mediapro

1
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz

La intel·ligència artificial permet ja als aficionats la generació de resums de futbol personalitzats. El servei el posa en marxa Mediapro  a AIProclips, una nova plataforma tecnològica que permet crear resums d’aquest esport en temps real i adaptats als seus criteris més personals. Només és necessari, segons informa el grup de comunicació, establir els criteris de selección, perquè es generi automáticamente el resum. 

Mediapro (amb el recolzament d’experts d’IBM) ha desenvolupat durant l’últim any aquesta eina que busca aplicar els avantatges de la intel·ligència artificial a la generació de resums, tenint en compte les especificitats d’un partit de fútbol i valorant criteris que fins ara només podia tenir en compte un realitzador professional, com l’emoció d’una jugada, o la rellevància d’un gol en el minut 89. L’usuari únicament ha d’establir uns criteris (millors jugades, actuació d’un determinat jugador, tipus de jugada) perquè la plataforma generi automàticament el clip desitjat. 

Notícies relacionades

AIProclips complementa l'edició estàndard de resums i obre possibilitats perquè canals de televisó i mitjans de comunicació generin resums adaptats als seus mercats i audiències. Sent una plataforma al núvol, la connexió es pot fer des de qualsevol lloc i moment, fins i tot durant el partit de futbol. La plataforma treballa en temps real analitzant i classificant les jugades dels partits, i tarda uns 7 minuts a processar els continguts perquè els usuaris es poden crear resums a mida.

El primer usuari d’AIProclips serà LaLiga, competició de la qual ja s’han processat centenars de partits d’aquesta temporada.