Secció recomanada per

TECNOLOGIA PER AL CONFINAMENT

Altaveu d'Amazon model Echo Show 8, intel·ligència per estar en contacte

L'últim dispositiu intel·ligent d'Amazon, amb Alexa, presenta una pantalla de 8 polzades, millor definició de so i es comercialitza per uns 110 euros

amazon-echo-8

amazon-echo-8

2
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En l’actual escenari de confinament interessa de manera especial referenciar aquest producte d’Amazon  que, com altres que s’estan descrivint en l’àrea de tecnologia, aporten singulars capacitats per estar en contacte amb familiars i amics, ajuden a resoldre dubtes a l’hora de fer tasques amb els més petits i, evidentment, ofereixen grans possibilitats de lleure domèstic.

L’últim dels altaveus intel·ligents Echo Show 8 comercialitzat per Amazon és un centre multimèdia que reprodueix i gestiona els continguts d’imatge i so, respon ordres de veu i permet fer videotrucades. De cara a respectar la intimitat de l’usuari, el dispositiu permet tapar la càmera i silenciar el micròfon perquè no pugui veure’ns ni sentir-nos.

Configuració

L’aparell inclou una pantalla tàctil de 8 polzades i resolució HD (1280 x 800 ppp), i dos altaveus estèreo de dues polzades amb una potència de 10 W per canal que li proporcionen una definició de so notable. Integra quatre micròfons que permeten desxifrar correctament les ordres, fins i tot en un ambient sorollós i a una distància major. Disposa d’una càmera d’1MP per a videoconferències.

Possibilitats

Amazon Music, Spotify, TuneIn o Prime Video són algunes de les opcions que es poden integrar a l’Echo Show. Permet l’accés a tutorials de cuina i pot controlar dispositius de llar digital, entre altres possibilitats. Ordenant Alexa, busca els meus dispositius,  Echo Show detectarà i configurarà equips compatibles per controlar-los amb la veu o des de la pantalla.

Molt útil és que es pot demanar a Alexa que mostri el vídeo de les càmeres de seguretat, que controli els llums i que reguli els termòstats. Tot es pot personalitzar: mirar àlbums de fotos d’Amazon, modificar la pantalla d’inici i crear, per exemple, rutines matutines per començar el dia amb bon peu.

Videotrucades per estar en contacte

L’equip fa possible connectar per videotrucada amb amics i familiars que tinguin un Echo Spot, un Echo Show, l’app Alexa o Skype.

Compres a distància

Important en aquests dies de confinament és disposar de les eines que ajudin a complir millor les recomanacions de salut. Alexa ajuda a omplir el rebost de forma senzilla, ja que se li pot demanar que afegeixi al carro d’Amazon els productes que es compren amb freqüència, i és possible conèixer estat de les comandes en curs.

Entreteniment per a tothom a casa

Les Skills, una cosa semblant a aplicacions, permeten des de jugar al Trivial, veure les últimes estrenes o relaxar-se amb meditacions guiades. És suficient de dir Alexa, vull començar a utilitzar Skills, per descobrir aquestes possibilitats de lleure familiar, entre les quals també s’integren serveis de streaming com Apple Music, Spotify i Deezer. Una curiositat: disfrutar de la lletra de les cançons i de la caràtula de l’àlbum amb Amazon Music.

Quant al tema de seguretat, cal destacar que permet configurar alarmes i temporitzadors, consultar la previsió del temps i l’estat del trànsit abans de sortir de casa, i conèixer les notícies d’última hora.

Característiques tècniques

Pantalla intel·ligent amb Alexa

Compatible amb: Android, iOS, Firefox OS

Control per veu: Sí

Àudio d’alta resolució: Sí

Possibilitat de funcionament independent: Sí

Plataforma compatible: Amazon Alexa

Notícies relacionades

Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac

Resolució pantalla: HD. Tàctil de 8»