Secció recomanada per

NOUS 'SMARTPHONES'

Huawei anuncia la sèrie P40 amb 5G i millors càmeres des de 799 euros

Amb la incorporació del sensor CMOS més gran de la firma, la sèrie de mòbils P40 ofereix fotografies de superdefinició, xarxes 5G d'alt rendiment i estètiques de producte renovades

huawei-p40-pro

huawei-p40-pro

5
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La companyia Huawei continua donant bones notícies i renovant el mercat de la telefonia mòbil, així com el seu catàleg de producte amb ‘smartphones’ capaços de millorar les sèries anteriors i oferir un bon servei a l’usuari, malgrat totes les barreres que se li estan posant en els últims temps.

Avui, en plena crisi del coronavirus i entre altres anuncis referits la seva col·laboració solidària amb material per ajudar els països més castigats per l’epidèmia, acaba d’anunciar els P40 Pro+, P40 Pro i P40, els seus últims mòbils insígnia que es caracteritzen per un disseny nou i per disposar d’avançades prestacions a les seves càmeres, que amplien les possibilitats de captura de vídeo amb fotografia mòbil.

La sèrie P40 integra un gran sensor d’1/28 polzades que té una mida de píxel dividida de 2.44 μm per augmentar l’entrada de llum i aconseguir més bon rendiment amb poca il·luminació, mentre que un disseny de periscopi millorat ofereix un zoom òptic de 10x reals (P40 Pro+). Tota la gamma està potenciada per un processador Kirin 990 que admet 5G d’alta velocitat i wifi 6 Plus. El hardware està integrat a una carcassa compacta i amb pantalla desbordant amb quatre cantonades corbes (HUAWEI Quad-curve Overflow Display) que ofereix una notable experiència de visionament.

Richard Yu, CEO de Huawei Consumer BG, ha destacat durant la presentació dels productes que: ‘La sèrie P sempre s’ha centrat a crear hardware que representa el millor del disseny industrial i la tecnologia. Amb un sensor excepcional, l’òptica de Leica , el potent ‘chipset’ i el motor Huawei XD Fusion, la sèrie P40 exemplifica el nostre enfocament i ofereix una experiència de superdefinició durant tot el dia, per ajudar els consumidors a materialitzar la seva visió creativa’.

Valors singulars

Els nous ‘smartphones’ estan equipats amb la pantalla Quad-curve Overflow que, com explica la firma, s’inspira en l’art del moviment en la naturalesa, adopta una vora semiarrodonida als quatre costats, que crea una forma que recorda l’aigua just en el punt desbordament sobre un horitzó. Els bisells superestrets i els angles arrodonits proporcionen una aparença gairebé sense límits que aporta una visualització immersiva i una subjecció ferma. Per la seva banda, l’escanejat millorat d’empremtes dactilars a la pantalla permet una autenticació biomètrica un 30 per cent més ràpida.

Estan disponibles amb acabats de vidre brillant (Hissi White, Deep Sea Blue i Negre) i dos colors amb vidre mat (Blush Gold i Silver Frost). El P40 Pro+ presenta un plafó posterior de ceràmica amb nanotecnologia que està enfornat i polit perquè resisteixi la prova del temps amb una òptima durabilitat i un estil atemporal. Es fabrica de dos colors: White Ceramic i Black Ceramic.

Sistema de càmeres

Els dispositius integren el sistema de càmera Ultra Vision Leica, disponible amb configuracions de càmera triple, càmera quàdruple i càmera penta. El P40 ofereix resultats fotogràfics òptims amb lents ultra gran angular, gran angular i teleobjectiu. Per la seva ba,da, l’’smartphone’  P40 Pro presenta una evolució de la càmera Leica Quad amb una lent SuperSensing Cine més potent i una càmera ToF juntament amb un Zoom SuperSensing de 50x. El P40 Pro+ permet tenir una visió magnífica amb el SuperZoom Array, que admet el zoom òptic 10x reals i el zoom digital màxim de 100x.

El Sensor d’Ultra Vision que inclou la sèrie P40 és el CMOS més gran de Huawei fins ara. Amb una mesura d’1/1.28 polzades en diagonal, admet l’agrupació de píxels per aconseguir una mida de píxel de 2.44 μm i Octa PD AutoFocus, per a un enfocament d’alta velocitat en qualsevol moment del dia, mentre que diferents sistemes de control de la imatge aprofiten la IA (Intel·ligència Artificial) per augmentar la reproducció de detalls en totes les condicions d’il·luminació.

El P40 Pro acosta elements llunyans amb el zoom òptic 5x, el zoom híbrid 10x i el zoom digital 50x. Inclou un conjunt de filtres de color RYYB per augmentar l’entrada de llum i millorar la qualitat de les preses amb zoom. El P40 Pro+ té una matriu 10 Superzoom amb un nou disseny de periscopi que reflecteix la llum cinc vegades, i estén la seva trajectòria un 178 per cent per aconseguir el zoom òptic 10x. La càmera principal Ultra Vision òpticament estabilitzada i el SuperZoom Array treballen juntament amb la lA per fer una estabilització de fotos i vídeos millorada.

El to i la textura de la pell humana es reprodueixen amb un nou sensor de temperatura de color multiespectre i un algoritme A l’AWB que augmenten la precisió del color un 45 per cent. Els algoritmes d’aprenentatge profund proporcionen optimitzacions de retrat en temps real que milloren la il·luminació i els detalls.

Els tres models de la sèrie disposen d’una càmera selfie de 32MP i una altra de profunditat IR que permeten l’enfocament automàtic i la simulació de bokeh per donar bons efectes de retrat, així com IR Face Unlock per a desbloqueig segur i independentment de les condicions d’il·luminació ambiental. La sèrie també presenta la Golden Snap, una funció de la Galeria que utilitza la IA per seleccionar els millors fotogrames d’una imatge en moviment. Per la seva banda, Al Remove Passerby i Al Remove Reflection poden eliminar elements i reflexos no desitjats des del marc, per millorar les imatges després de captar-les.

Possibilitats per a vídeo

La càmera cinematogràfica 40MP SuperSensing al P40 Pro i P40 Pro + aporta una lent ultra gran angular amb una longitud focal equivalent a 18 mm i un sensor d’1 / 1.54 polzades que admet la mateixa relació d’aspecte 3:2 que és popular entre les càmeres DSLR de fotograma complet. Els píxels d’aquest sensor es poden ajustar individualment per capturar amb una exposició llarga, curta o normal per a vídeos HDR. La tecnologia Sedecimpixel Fusion està integrada per aconseguir l’agrupació de píxels 16-en-1 i produir píxels 4.4.48um superiors, que augmenten la sensibilitat a la llum fins a ISO1200 i permeten la captura de vídeo en càmera ultralenta (Ultra Slow-Motion) a 7680fps.

La sèrie P40 també permet la simulació de bokeh en temps real per a vídeos. Imitant els efectes d’una lent de gran obertura, aquesta característica afegeix un bokeh progressiu. La càmera de teleobjectiu pot capturar imatges de zoom d’alta resolució, així com vídeos 4K de lapse de temps.

Processador amb 5G

La sèrie està dotada de processadors Kirin 9905G amb connectivitat 5G, rendiment d’lA i eficiència energètica. La capacitat de resposta de la pantalla es potencia amb el motor de renderitzat gràfic que aprofita el plafó de 90Hz en el P40 Pro i el P40 Pro+. La tecnologia wifi 6 Plus de 160MHz ofereix connectivitat d’alta velocitat, amb suport per a una transmissió teòrica màxima de 2.400 Mbps.

El carregador sense fil de 40 W del P40 Pro+ permet fer una càrrega molt ràpida, i el ‘chipset’ té el marge tèrmic per oferir un rendiment per sobre de la norma, gràcies a diversos sistemes de refredament.

Notícies relacionades

Els dispositius arriben amb sistema operatiu EMUI 10.1 amb noves característiques. La marca també ha anunciat una àmplia gamma d’aplicacions globals i locals a AppGallery, el mercat d’aplicacions oficial de Huawei. Recordem que la firma no inclou de sèrie el paquet de Google.

Preus

Al nostre mercat els ‘smartphones’ P40 i P40 Pro ja estan disponibles i el P40 Pro+ ho estarà a partir del mes de juny. El P40 Pro+ de 8GB i 512GB d’emmagatzemament intern tenen un preu de 1.399 euros. El P40 Pro de 8GB i 256GB costa 1.099 euros. El model P40 de 8GB i 128GB d’emmagatzemament costa 799 euros.