Secció recomanada per

Apple estrena 'Elles creen' per celebrar el Dia Internacional de la Dona

La companyia de la poma prepara sessions dedicades, continguts especials, novetats i un repte d'activitat per a Apple Watch, entre altres activitats

apple

apple

3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest mes de març Apple ha posat en marxa una sèrie especial de sessions de Today at Apple denominada Elles creen que donaran l’oportunitat d’aprendre de dones que fan ús de la seva creativitat per apoderar els altres. Com a activitat destacada, l’artista Aurélia Durand impartirà un Estudi d’Art amb iPad a Apple Champs-Élysées el dia 7 de març.

Durant el mes de març, a les Apple Store de tot el món se celebraran unes 5.000 sessions que donaran el protagonisme a dones creatives en els àmbits de la fotografia, el disseny, la tecnologia, les finances, la música i el cine per tal d’afrontar temes complexos, explorar nous punts de vista i apoderar les persones de les seves comunitats. A determinades botigues, més de 100 sessions comptaran amb dones inspiradores de tots els sectors per donar veu als que els envolten a través de la creativitat, entre elles la copresidenta de la Marxa de les Dones Linda Sarsour, les artistes Meghan Trainor i Victoria Monét, la dissenyadora Carla Fernández, entre d’altres. 

Deirdre O’Brien, vicepresidenta sènior de Retail + People a Apple ha assenyalat: «Estem encantades de poder donar el reconeixement que mereix al Dia Internacional de la Dona amb les nostres sessions Elles creen» en les quals es podrà participar en un nou Estudi de Música centrat en les cançons d’Alicia Keys, els participants coneixeran el procés creatiu de l’artista i podran fer un remix amb la seva pròpia versió del tema Underdog utilitzant GarageBand a l’iPhone i l’iPad.

A Apple Champs-Élysées, l’artista Johanna Tordjman impartirà una sessió en què els participants utilitzaran Procreate a l’iPad i combinaran fotografia, pintura i ‘collage’ per crear retrats imaginatius. L’aclamada fotògrafa Yvonne Venegas impartirà un Estudi de Fotografia el 5 de març a Apple Antara centrat a trobar la il·luminació perfecta de maneres poc convencionals. 

La iniciativa froSkate de Chicago dona a dones, gais, persones trans i d’identitat sexual no binària de color un espai on superar les seves limitacions i connectar amb altres persones a través de l’skate. El 26 de març a Apple Michigan Avenue, la fundadora de froSkate Karlie Thornton explicarà com va sorgir la idea per crear el grup abans d’animar els participants a utilitzar iPad i Apple Pencil per pensar en les noves comunitats inclusives que el món necessita.

La fotògrafa de moda, estil de vida i viatges Anna-Alexia Basile, procedent de San Francisco, impartirà un Estudi de Fotografia a Apple Union Square el 12 de març en què els assistents, després de conèixer-ho tot sobre el seu innovador estil, podran experimentar amb elements d’attrezzo i ambientació a l’iPhone.

Activitats

Un nou estudi d’art denominat Juga amb els teus retrats s’ha inspirat en tres artistes procedents de Nova York, Tòquio i Varsòvia. En aquesta sessió, els participants podran transformar una foto normal en una obra d’art amb estampats, stickers i colors utilitzant l’app Procreate per a l’iPad Pro. S’han programat diverses sessions impartides per creadores.

Una col·lecció especial ja disponible a l’app Apple TV destaca les dones que estan canviant la manera de narrar en cine i televisió. Per un temps limitat, aquesta aplicació oferirà proves gratuïtes de les subscripcions d’Apple TV als canals Starz, BritBox, History Vault i Lifetime Movie Club, que inclouen obres creades per les dones més inspiradores del moment.

El 8 de març s’estrenarà una selecció especial d’Apple Podcasts denominada Canviem el guió en què es dona veu a creacions de dones. El mateix dia s’estrenarà una col·lecció a Apple Books centrada en dones extraordinàries.

Reconeixement

Notícies relacionades

Cada dia de març, l’App Store  homenatjarà les dones que fan realitat les apps i els jocs més populars. Els usuaris podran explorar, així mateix, la col·lecció de l’app Apple TV dedicada al Dia Internacional de la Dona en què es destaca el treball de les dones que estan canviant la manera de narrar sèries i pel·lícules.

Insígnia exclusiva

El 8 de març, els propietaris d’Apple Watch  que completin un entrenament de caminar, córrer o anar en cadira de rodes de 20 minuts o més aconseguiran una insígnia exclusiva d’activitat i stickers animats per a l’app  Missatges.

Temes:

Apple +Digital