29 set 2020

Anar al contingut

BONS PROPÒSITS

Allargar la vida útil dels telèfons mòbils pot reduir en un 43% les emissions de CO2

Amb la reutilització de cada aparell s'evita una emissió mitjana de 30 kg de CO2 a l'atmosfera i s'estalvien uns 12 litres d'aigua neta

Pilar Enériz

Allargar la vida útil dels telèfons mòbils pot reduir en un 43% les emissions de CO2

El Parlament Europeu ha declarat l’emergència climàtica i mediambiental tant a Europa com a escala global. En aquest context, l’estudi publicat el setembre pel Comitè Econòmic i Social Europeu sobre l’impacte de l’Economia Circular en el consum, estima que avui dia existeixen al voltant de 700 milions de mòbils a Europa que es guarden sense utilitzar i que no s’arriben a rebutjar o reutilitzar. El recondicionat de telèfons mòbils és una de les solucions que planteja l’esmentat informe per allargar la vida dels terminals i, a més, reduir les emissions de CO2. Segons aquest mateix estudi, en un termini de 10 anys és possible reduir les emissions de CO2 en un 29% si s’allarga la seva vida útil a un any i en un 43% si aquesta s’allarga a dos anys.

Segons dades ofertes per la companyia Back Market, especialitzada en el recondicionat electrònic, amb la reutilització s’evitaria una emissió mitjana de 30 kg de CO2 a l’atmosfera i s’estalviarien uns 12 litres d’aigua neta per aquest tipus d’aparells. Amb aquestes xifres a la mà, la reutilització dels milions de mòbils que actualment guarden els europeus als seus calaixos evitaria l’emissió de 21 milions de tones de CO2 a l’atmosfera i suposaria un estalvi de 8.400 milions de litres d’aigua cada any.

Aquesta empresa assenyala que «el telèfon mòbil s’ha convertit en un dels aparells contaminants que més utilitzem, per la qual cosa és important allargar al màxim la seva vida útil. Si agaféssim cada un dels dispositius que es guarden en un calaix i prolonguéssim la seva vida útil en un any o dos, la reducció d’emissions de CO2 seria enorme».

Nou model

El recondicionat de telèfons mòbils forma part de l’economia circular, un model que promou l’aprofitament eficient de recursos i la reducció de l’ús de les matèries primeres. Aquest sistema es converteix així en una alternativa al tradicional model d’economia lineal.

Temes: +Digital