Secció recomanada per

Queixes

Una fallada en l''app' de Facebook activa la càmera de l'iPhone sense permís

La xarxa social va reconèixer que això afecta usuaris de sistemes operatius iOS i fa fotografies o vídeos sense l'autorització de les persones

facebook-telefono-celular

facebook-telefono-celular

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La xarxa social Facebook va alertar d’una fallada que afecta la versió més actualitzada del sistema operatiu per a telèfons iPhone i que fa que la càmera s’activi automàticament, sense que l’usuari ho autoritzi quan navega a través de l’aplicació mòbil.

En una fil de missatges en el seu compte de Twitter, el vicepresident per a Integritat de Facebook, Guy Rosen, va confirmar l’existència de la fallada informàtica (‘bug’, com es coneix en anglès), que diversos usuaris havien denunciat hores abans.

«Mentre resolíem un problema la setmana passada, per error vam introduir una fallada de programació que fa que l’aplicació (de Facebook) navegui parcialment a la pantalla de la càmera quan es prem sobre una fotografia», va indicar Rosen.

Escàndol a les xarxes

Des de la xarxa social van assegurar que de moment no tenen constància que per culpa d’aquesta fallada s’hagin penjat a la plataforma fotografies o vídeos sense l’autorització dels usuaris i van assegurar que les imatges que mostrava la càmera en cap moment van ser guardades per l’aplicació o pujades al servidor.

Notícies relacionades

Rosen també va indicar que ja han enviat al’App Store d’Apple una actualització que soluciona la fallada i que estan esperant que sigui aprovada, cosa que confien que passi en les pròximes hores. La fallada afecta alguns usuaris de sistemes operatius iOS de l’iPhone, però no els d’Android.

Diversos internautes van compartir a Twitter captures de pantalla que mostraven el que els estava passant, en què es pot observar com mentre naveguen a Facebook, sense que ells ho sol·licitin, la pantalla passa a mostrar imatges captades per la càmera del lloc on es troben.