Secció recomanada per

ANÀLISI DE PRODUCTE

Galaxy Note 10 de Samsung, eina per al lleure i la feina

El dispositiu destaca per la potència del seu processador, augment de funcions creatives, un Pen millorat i càmera de qualitat professional

note-10

note-10

5
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb la seguretat que dona haver-lo testat fins al més ínfim detall, Samsung ha tret el Galaxy Note 10 al mercat fa unes quantes setmanes.  El resultat quant a vendes és, segons la mateixa empresa destacat, com ho demostra el fet de –tot i que la companyia no ha donat xifres concretes– se sap que només durant la fase de prevenda es van vendre més Galaxy Note 10 que els que va vendre el Galaxy Note 9 a Espanya durant tot el 2018. El nou dispositiu millora de manera significativa aspectes com el rendiment, la càmera, el seu llapis intel·ligent i diverses capacitats creatives. No és estrany que la confiança de Samsung en el producte sigui total.

La idea rere de la màquina

Aquest dispositiu premium està disponible en dues diferents mides de pantalla. Pel que fa al disseny, s’ha cuidat de manera especial perquè pugui resultar atractiu a una generació que flueix sense problemes entre la vida professional i personal, el resultat –d’acord amb el nivell de vendes– és que la companyia ha arrelat entre el seu públic objectiu.

«Els fans de Galaxy Note utilitzen la tecnologia mòbil per ser més productius i desenvolupar la seva creativitat. Galaxy Note10 està dissenyat per a usuaris que necessiten un dispositiu que els permeti moure’s entre les seves idees i projectes fàcilment i ràpidament en qualsevol moment», afirma DJ. Koh, president i director general de la divisió de comunicacions mòbils i de TI de Samsung Electronics. «Cada element d’aquest nou model s’ha dissenyat per rendir al màxim». 

Així és el Galaxy Note 10

El dispositiu està disponible en el mercat en dues mides de pantalla. Galaxy Note10 compta amb una pantalla immersiva Dynamic Amoled de 6,3 polzades que el converteix en l’equip més compacte pensat per a consumidors que prefereixen un aparell petit però que també busquen les possibilitats de l’S Pen, i les capacitats d’un processador d’alta potència.

L’opció de més mida de pantalla és el Note10+ (i la versió Note10+ 5G), amb una immersiva Dynamic Amoled de 6,8 polzades, que es configura com la pantalla de Note més gran fins ara.

Quant a qualitat, cal esmentar que a data d’avui la pantalla del Note10 és la millor de Samsung, amb destacat rendiment en la visualització multimèdia i en jocs.

Quant a disseny, assenyalar que el plafó s’incrusta a la caixa gairebé sense marcs, que té un petit orifici centrat per a la càmera frontal, i així optimitzar la quantitat de pantalla utilitzable.

Certificacions i valoracions

La pantalla Dynamic Amoled compta amb certificació HDR10+ i mapatge tonal dinàmic, que significa que les fotos i vídeos es presenten amb més brillantor que anteriors models de la gamma Note i compten amb una gamma de colors més àmplia. Com a conseqüència que aporta un 98% d’uniformitat de color i brillantor, ha sigut també verificada. Cal destacar que per a una visualització més còmoda, la funcionalitat Eye Comfort redueix la llum blava.

Cal esmentar que les càmeres del Samsung Galaxy Note10+ 5G han obtingut la primera posició en el rànquing DxOMark, tant per a la seva càmera principal, com per a la càmera ‘selfie’, a més d’aconseguir la màxima qualificació en qualitat de vídeo. La puntuació és de 99 de la seva càmera ‘selfie’, i de 113 a la seva càmera principal. DxOMark és un estàndard per al mesurament i classificació de càmeres, lents i la qualitat d’imatge dels ‘smartphones’.

Aportació de tecnologia

Galaxy Note10 integra noves tecnologies i capacitats com ara la digitalització de text gràcies a l’S Pen actualitzat, d’un sol cos. Permet ressaltar frases, acostar i allunyar, canviar l’ample i el color dels textos i convertir l’escriptura a mà en text digital utilitzant Samsung Notes, i també exportar-lo a Microsoft Word per editar-lo i compartir-lo.

Cal destacar que l’evolució del S Pen ha sigut molt important fins a arribar a les possibilitats que ofereix el Note 10.  Basant-se en les capacitats de baixa energia del dispositiu habilitades per a Bluetooth i introduïdes anteriorment en el Galaxy Note9, ara permet controlar controlar certs aspectes del mòbil mitjançant gestos.

Valors afegits

 La nova línia de Samsung DeX per a PC amplia capacitats gràcies a una connexió USB, els usuaris poden arrossegar i deixar anar arxius entre dispositius i utilitzar les seves aplicacions mòbils amb un ratolí i un teclat, alhora que mantenen les dades segures al telèfon protegit per Samsung Knox.

Galaxy Note10 integra connexió a Windows directament al plafó ràpid. Amb un clic, és possible connectar-se al PC amb Windows 10. Una vegada connectats, es poden veure notificacions, enviar i rebre missatges, i revisar fotos.

Càmera, aspecte destacat

Una de les capacitats més destacades del nou Note és la càmera gràcies a una nova combinació de tecnologia i software d’imatges que fa possible gravar vídeos de qualitat professional. El vídeo amb enfocament dinàmic en viu afegeix ajustaments de profunditat de camp per desenfocar el fons i enfocar el que es desitja. La funció Audio Zoom amplifica l’àudio en el quadro i aparta el soroll de fons, aïllant així els sons desitjats. Per eliminar les vibracions que generalment fan que una presa d’acció sigui borrosa, el mode Superestable estabilitza les preses, també el mode càmera ràpida.

Una vegada que s’ha gravat un vídeo, és possible editar-lo al mateix telèfon, ja que l’editor de vídeo del Note10 juntament amb l’S Pen, dona la possibilitat de triar el moment precís que desitja retallar.

Eines creatives

Galaxy Note10 introdueixla gravadora de pantalla que permet utilitzar l’S Pen per anotar en viu, i crear composicions pròpies.

A la càmera s’integren capacitats AR i 3D, juntament amb una lent ultra gran angular. Amb els Dibuixos AR es pot utilitzar l’S Pen per personalitzar fotos amb dibuixos dinàmics, efectes i animacions. D’altra banda, amb l’escàner 3D, la càmera de profunditat del Note10+ pot escanejar qualsevol objecte i convertir-lo en una representació 3D mòbil i editable.

Cal assenyalar que també s’ha integrat la manera nit a la càmera frontal, amb la qual cosa s’ha aconseguit millorar la qualitat de les autofotos quan la llum és pobra.

Rendiment

Galaxy Note10+ admet una càrrega per cable de 45 W que permet carregar el telèfon en 30 minuts. Aquest model porta incorporat Wireless PowerShare pel que els usuaris poden carregar sense fil el seu Galaxy Watch o Galaxy Buds o un altre dispositiu habilitat per a Qi.

Galaxy Note10 presenta el sistema de refrigeració per càmera. Amb Game Booster, basat en Intel·ligència Artificial, s’optimitza el rendiment i el consum d’energia segons el tipus de joc.

Notícies relacionades

La versió Note+ 5G aprofita la potència d’aquesta generació de xarxa. 

Evolució al mercat

 Segons dades apuntades per la companyia, el color Aura Glow és actualment el preferit a Espanya, també destaca la preferència pel model de pantalla més gran i s’apunta l’interès pel model de 5G. Celestino García, vicepresident corporatiu de Samsung España, assenyala: «És molt gratificant veure una resposta tan positiva a Espanya. Després del llançament del S10 5G a principis d’aquest any, continuem el nostre compromís amb 5G a través de la gamma Note i altres dispositius que creiem que canviaran la manera com consumim contingut i ens connectem amb els nostres amics i familiars».