Secció recomanada per

PRODUCTES INNOVADORS

Arriba el FiiO M5, un reproductor d'alta resolució amb forma de 'smartwatch'

La marca asiàtica FiiO porta al nostre mercat aquest producte nou i versàtil per als amants de la música i l'esport, a un preu d'uns 110 euros

fiio-m5

fiio-m5

3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

FiiO M5 és l’últim desenvolupament de la marca FiiO, una companyia xinesa d’electrònica fundada el 2007 que fabrica equips d’àudio. Els seus productes inclouen reproductors de música portàtils, amplificadors d’àudio i DAC, auriculars, així com cables i accessoris. La novetat més recent, en la gamma de reproductors de so, és el model M5, que com a característiques principals presenta una estètica similar a un smartwatch amb bona reproducció sonora, sense oblidar un preu ajustat.

Aspectes diferencials

Crida l’atenció del dispositiu el seu aspecte de rellotge intel·ligent, que va més enllà de la pura estètica ja que afegeix funcions esportives com el comptador de passes o podòmetre. És fàcil d’utilitzar com a rellotge ja que és lleuger (pesa uns 38 grams) i compacte (45,3 mm x 42 mm x 13,7 mm).

Entre les seves funcions hi ha la seva capacitat de receptor i transmissor Bluetooth, els micròfons duals, la possibilitat d’orientar la pantalla a gust de l’usuari, els 2TB de capacitat per MicroSD, suport DSD natiu i, com hem apuntat més amunt, les funcions afegides de smartwatch.

Per millorar l’experiència en el mode rellotge, la firma posa a disposició dels consumidors diferents corretges per utilitzar el M5 com a rellotge. Aquestes corretges es venen per separat. Entre altres accessoris s’inclou un clip transparent que actua com a funda protectora.

Característiques destacades

En la seva estructura interna descansa un processador Ingenic X1000E que ofereix un bon rendiment amb baix consum d’energia. Aquesta configuració permet llargs períodes d’escolta.

Munta un DAC AK4377 amb suport per a DSD natiu i amb una bona descodificació dels formats PCM i DSD, amb baixa distorsió i soroll. Aquests components fan possible tenir una òptima experiència sonora.

També és important esmentar, respecte a la connectivitat Bluetooth, que el M5 porta integrat el xip insígnia de Qualcomm, el CSR8675, la qual cosa afavoreix que la música arribi amb qualitat a través dels auriculars i s'eviti pèrdua d’informació o interferències. A l’interior del M5 es troba un xip especial d’administració d’energia multicanal dedicat, model AXP192, que afavoreix un bon rendiment.

Pantalla

La pantalla és tàctil IPS i fabricada en vidre temperat de doble cara d’ajustament total 2D, produeix colors brillants i és compatible amb gestos específics, ideats per interactuar amb plafons de petites dimensions.

Compatibilitats

L’M5 és compatible amb funcions de transmissió i recepció de Bluetooth i amb això la descodificació de còdecs com SBC, AAC, aptX, aptX HD i LDAC. També és compatible amb la majoria de formats d’àudio del mercat, inclosos FLAC, DSD natiu i PCM fins a 384kHz/32 bits. 

Bateria

La bateria de 550 mAh proporciona una autonomia superior a les 13 hores a màxim rendiment i un mode standby fins a 22 dies. Respecte a la capacitat, el reproductor permet un emmagatzemament extern de fins a 2TB mitjançant targeta microSD.

Personalitzable

La interfície de l’M5 permet configurar l’orientació de la pantalla en 90º, 180º o 270º. També permet ajustar el so a gust de l’usuari, i utilitzar el seu equalitzador amb diferents maneres com el rock, la música clàssica, jazz, pop, dance, vocal o metal i adaptar la resposta sonora al gènere que s’estigui escoltant.

Valors afegits

Tant la sortida USB Àudio com la seva funció DAC/USB asíncron, milloren el so del PC, i admeten xifres fins a 384kHz/32 bit i DSD128. A més, el DAP integra connector USB tipus C 2.0, sortida estàndard d’auriculars de 3,5 mm, i sortides de línia i coaxial.

Al seu interior acull un disseny de micròfon dual que juntament amb la tecnologia de cancel·lació de soroll cVc, permetrà a l’usuari fer trucades sense soroll en mode de receptor Bluetooth, així com utilitzar la funció de gravadora de veu que posseeix.

Certificacions

Aquest M5 compta amb les certificacions Hi-Res Audio i Hi-Res Audio Wireless, gravats amb làser en el vidre posterior del cos del reproductor i que mostren la capacitat del DAP.

Preus

El preu del producte se situa en els 109,99 euros.

Especificacions tècniques

CPU: Ingenic X1000E a 1 GHz

Sistema operatiu: Linux

Color: negre (més colors en el futur)

Dimensions i pes: 45,3 x 42 x 13,7 mm. 38 grams.

Equalitzador: de 5 bandes (± 6dB), 7 presets + preset personalitzat

Connectivitat Bluetooth: 4.4.2

USB: tipus C 2.0 bidireccional

Mida de la pantalla: 1,54

Tipus de visualització: IPS TFT

Resolució: 240 x 240

Pantalla tàctil: un sol toc

Emmagatzament RAM: 64MB

Expansió màxima d’emmagatzemament: 2TB

Bateria: de polímer de liti 3.7V de 550mAh

Temps d’espera: 22 dies

Duració de la bateria sortida d’auriculars: 10,5h aprox

Duració de la bateria Bluetooth (SBC): 13,5h aprox

Gravació: sí

Notícies relacionades

Rellotge: sí

Comptador de passes: sí

Temes:

+Digital