Secció recomanada per

NOVETATS EN TELEFONIA

Així és la nova sèrie Mate 20 de Huawei

Tenen tres càmeres posteriors i integren els nous processadors Kirin 980, així com un lector d'empremtes sota la pantalla en el model Pro

Els preus parteixen dels 800 euros per al terminal Mate 20, i arriben als 1.049 euros en el model Pro

serie-mate-20

serie-mate-20

5
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Huawei s’ha instal·lat al nostre mercat i competeix en el selecte grup dels millors. El seu secret és el desenvolupament de productes de prestacions ajustades al seu preu, malgrat que en l’últim llançament aquests s’han mogut a l’alça. També és cert que les noves característiques dels productes justifiquen aquesta política comercial i posicionen la firma en la família de terminals en l’entorn dels 1.000 euros.

Per les seves característiques, els nous equips jugaran amb avantatge en l’últim tram de l’any 2018, en el qual s’espera que les vendes siguin molt favorables en el segment de ‘smartphones’.

Des de l’any 2014, en què es va llançar el primer equip de la sèrie Mate, aquesta no ha deixat de sorprendre, ja que és el que inclou les innovacions més destacades de la firma. Amb els nous Mate la marca compleix expectatives: s’estrena processador de 7 nm, l’esperat Kirin 980, i el model més alt de gamma, el 20 Pro, introdueix tecnologies com el lector d’empremta dactilar ubicat sota la pantalla; i un sistema de càrrega sense fil que permet omplir altres dispositius.

“Els telèfons intel·ligents són una entrada clau al món digital. La sèrie Huawei Mate 20 ha sigut dissenyada per ser el company ideal dels consumidors, acompanyant-los i capacitant-los perquè disfrutin d’una vida més rica i completa amb la seva intel·ligència més elevada, amb una bateria d’una durada inigualable i amb un potent rendiment de la càmera", ha assenyalat Richard Yu, CEO de la Unitat de Negoci de consum de Huawei.

Processador dels nous Huawei Mate

La sèrie Mate 20 està basada en el sistema de xip (SoC, per les seves sigles en anglès) més dens i de més rendiment de la firma fins ara: el ‘chipset’ Kirin 980. Fabricat amb un procés avançat de 7 nanòmetres, permet augmentar la potència significativament i, simultàniament, reduir el consum i l’escalfament.

Incorpora una CPU basada en Cortex-A76 i una GPU Mali-G76. Segons dades ofertes per Huawei, aquest processador és fins i tot un 22% més potent i té un 32% menys de consum que el més potent dels actuals al mercat.

En comparació amb el seu predecessor, el ‘chipset’ Kirin 970, està equipat amb una CPU fins a un 75% més potent, amb una GPU que ofereix fins a un 46% més de rendiment i una NPU fins a un 226% superior.

Integra 8 nuclis ben equilibrats, per assegurar el rendiment i el consum. Estan equipats amb un Dual NPU (doble unitat de processador neuronal), que gestiona els processos d’intel·ligència artificial.

Sistema de càmeres

Les càmeres dels nous Huawei treballen basades en la intel·ligència artificial amb l’objectiu d’optimitzar les preses en temps real. Inclou una lent ultra gran angular Leica de 16mm, que permet als usuaris no només veure amb més amplitud, sinó també més a prop, gràcies a la seva nova capacitat de macrodistància.

La lent agregada d’angle ultraampli i la compatibilitat amb macros completen el conjunt de funcions de la càmera, convertint-la en un sistema integral, per capturar qualsevol instant o acció.

El Mate 20 Pro està equipat amb una càmera de 40 megapíxels, una càmera gran angular de 20 megapíxels i un teleobjectiu de 8 megapíxels. Aquest trio de lents admet una àmplia gamma de distàncies focals (equivalent al rendiment d’una lent amb ‘zoom’ de 16-270 mm), la qual cosa permet imitar els resultats de les càmeres professionals.

La sèrie Huawei Mate 20 també compta amb una mode de vídeo AI Portrait Color. Utilitzant intel·ligència artificial, pot aïllar subjectes i dessaturar els colors que els envolten per ressaltar objectes i persones. D’altra banda, AI Spotlight Reel identifica clips de vídeo relacionats i genera automàticament un muntatge de 10 segons.

Pantalla

La pantalla del Mate 20 Pro arriba a les 6,53 polzades i ofereix una resolució de 3.120 x 1.440 píxels, compta amb un ‘notch’ allargat, que és gairebé inexistent en el Mate 20 (de 6,39), amb una forma rodona de mida petita.

Disponible en 6,53 polzades i 6,39 polzades, la sèrie Huawei Mate 20 està disponible a tres dispositius: Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 Pro als quals s’afegeix un nou Porsche Design Huawei Mate 20 RS. 

Bateria

El Mate 20 Pro compta amb una impactant bateria de 4.200 mAh que va acompanyada del sistema de càrrega ràpida i el suport de càrrega sense fil capaç d’omplir altres dispositius sense fil, és a dir, actuant com a banc d’energia. Aquesta característica sol ser habitual en els models a prova de cops, per a ús en condicions molt extremes. El Mate 20 es queda en 4.000 mil·liamperes.

Aconsegueixen dos dies d’autonomia, cosa que cal combinar amb la comoditat de la càrrega ràpida. El carregador de 40 watts li permet reposar el 70% de la bateria en 30 minuts. La seguretat de la tecnologia de càrrega està certificada per TÜV Rheinland.

Interfície

La sèrie Huawei Mate 20 compta amb la interfície EMUI 9 basada en Android 9.0 Pie, altament personalitzable, en la qual els consumidors poden disposar de les funcions de productivitat i entreteniment de forma còmoda.

A través d’algoritmes d’autoaprenentatge d’intel·ligència artificial, un sistema d’assignació de recursos integrat i granular, i un entorn Android optimitzat, EMUI 9 ofereix una experiència satisfactòria.

El nou suport de navegació per gestos permet interactuar només tocant i lliscant. També presenta noves característiques d’intel·ligència artificial que permeten realitzar tasques com la identificació d’objectes i comptabilitzar les calories dels aliments. Utilitzant el modelatge 3D d’objectes en viu, és possible crear un divertit avatar digital per interactuar-hi.

Huawei Share 3.0 ofereix una important millora en la interconnexió de dispositius, permetent transferir arxius entre telèfons intel·ligents i ordinadors, amb un toc.

Seguretat

Els Huawei Mate són compatibles amb 3D Face Unlock. Aquesta solució identifica els usuaris de forma ràpida i segura en menys de 0,6 segons amb una taxa de falsa acceptació de menys d’1 /1.000.000. Amb el sistema de càmera de detecció de profunditat 3D ubicat a la part frontal, els dos dispositius poden llegir amb les característiques facials de l’usuari i reconèixer fins i tot petits detalls. A més de la identificació de l’usuari, aquest conjunt de sensors permet que els efectes d’embelliment del retrat es realitzin d’una manera més natural.

Connectivitat

Huawei Mate 20 Pro admet el 4.5 G LTE Cat. Estàndard 21, que permet velocitats de descàrrega de fins a 1.4 Gbps. També és compatible amb les velocitats de connexió wifi més ràpides de l’actualitat.

Disseny

Tots els dispositius incorporen una pantalla FullView i es poden utilitzar còmodament amb una mà.

El Huawei Mate 20 Pro té un xassís resistent i aerodinàmic corbat als extrems. En el cas del dispositiu Porsche Design Huawei Mate 20 RS, s’han combinat enginyosament elements de pista de carreres per crear un dispositiu d’agafament ferm i ergonòmic.

Notícies relacionades

Les càmeres situades a la part posterior presenten un disseny de quatre punts amb les tres càmeres i el sensor envoltats per un marc de metall polit. La part posterior ha sigut texturitzada amb un patró hiperòptic que li confereix una sensació agradable al tacte. La superfície texturitzada permet que els dispositius siguin més fàcils d’agafar i evita que es marquin les empremtes dels dits.

Preus

El Huawei Mate 20 costa 799 euros i el Mate 20 Pro, 1.049 euros.