Secció recomanada per

AGENDA TECNOLÒGICA BARCELONA

La Diada TIC debatrà sobre la humanització de la tecnologia

El 27 de setembre 30 experts i directius del sector debatran sobre diverses aplicacions de les TIC

Durant l'esdeveniment, que tindrà lloc al CaixaForum, s'entregaran els Premis GrausTIC 2018 a professionals, empreses i institucions més destacades

diada

diada

2
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La pròxima edició de la Diada TIC tindrà lloc a Barcelona el 27 d’aquest mes de setembre, al CaixaForum, i reunirà trenta experts i directius del sector que s’endinsaran en les claus de la revolució digital i debatran sobre el paper de les TIC en l’àmbit de la logística, sanitat, administració pública, mobilitat de les persones, i impacte de la intel·ligència artificial cognitiva. Ja s’hi han inscrit més de 500 professionals en un acte que sol reunir uns 1.200 representants de tots els àmbits de les TIC de Catalunya.

En la present edició es posarà de manifest l’especial rellevància de les dones al sector, amb activitats com ara la conferència Homes i màquines, cridats a conviure, de Montse Serra, directora general d’HP; quatre ponències sobre dones directives referents en la transformació digital organitzades per Young IT Girls (associació que té com a objectiu que les noies coneguin les seves oportunitats en el sector tecnològic); així com Dones Techie a Dades periodisme de dades sobre la presència de les dones al sector, per Stoy Data.

Està previst que durant l’esdeveniment s’entreguin els Premis GrausTIC 2018 als professionals, empreses i institucions més destacades de l’any.

El debat

Segons declaracions Dani Pujol Bel, president de GrausTIC, el progrés que representen les noves tecnologies té dues cares, per la qual cosa en ocasions poden semblar una amenaça a la privacitat, les relacions humanes tradicionals o, fins i tot, al lloc de treball. En aquesta conjuntura, el Dia de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a Catalunya es vertebra sota el títol Inspirant la revolució digital: la humanització la tecnologia.

La diada comptarà amb la presència de ponents i moderadors com ara Antonio Calvo, Sustainable Mobility Manager a Seat; Òscar Playà, director de l’Àrea de T-Mobilitat de l’autoritat del Transport Metropolità; Joan Carrillo, director general de SII Cconcatel; Eloy Opisso, ‘project manager’ de Retanca i Innovació de l’Institut Guttmann, i  Francesc Bert, director general de Cisco Catalunya.

Notícies relacionades

L’esdeveniment serà presentat per la periodista Xantal Llavina i estarà presidit per Jordi Puigneró, Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya; Josep M. Garrell, rector de la Universitat Ramon Llull; Xavier Fonollosa, president de Localret i alcalde de Martorell; Eduard Martín Lineros, president de l’Associació de Professionals TIC de Catalunya i Dani Pujol, president de GrausTIC.

Les cinc grans claus que es tractaran seran: la mobilitat de les persones (cotxe connectat), les noves tecnologies aplicades a la logística (noves tecnologies i ‘e-comemerce’, i compres per internet), l’impacte de la intel·ligència artificial cognitiva (dilemes ètics) i administració pública digital (projectes d’èxit).