Secció recomanada per

LLANÇAMENT

Samsung comercialitzarà el primer televisor 8K a l'octubre

Es vendrà en tres models a un preu d'entre 5.000 i 15.000 euros

8k

8k

1
Es llegeix en minuts
Agencias

La tecnològica sud-coreana Samsung ha presentat a la fira IFA de Berlín el QLED 8K, el primer televisor que sortirà al mercat amb aquesta qualitat d’imatge –la resolució existent més gran, amb 33 milions de píxels– i que estarà disponible a partirde l’octubre.

El model, Q900R QLED 8K, es comercialitzarà en 65, 75 i 85 polzades en un rang de preus d’entre els 5.000 i els 15.000 euros a Espanya, va informar l’empresa.

"La introducció del nostre televisor QLED 8K amb escalat 8 K intel·ligent és un component clau en l’evolució del futur de les pantalles", va assegurar en la presentació Jongsuk Chu, vicepresident sènior de la divisió de Dispositius Visuals de Samsung.

La companyia considera que els usuaris estan apostant cada vegada més per pantalles de més mida, per la qual cosa l’única manera de continuar aportant una alta resolució és fer aquest salt tècnic qualitatiu.

El televisor incorpora una tecnologia basada en intel·ligència artificial que permet millorar la qualitat d’imatge de produccions que no estan en 8K, un tipus de resolució per al qual amb prou feines hi ha en l’actualitat continguts al mercat.

Aquest escalat, una "tecnologia exclusiva" de Samsung, "millora tant la qualitat de la imatge com la del so, independentment de quin sigui la qualitat o el format de la font original", va explicar la companyia en un comunicat.

Notícies relacionades

La rival coreana LG va anunciar ahir també en l’IFA un televisor en 8K, amb tecnologia OLED, però no va avançar quan començarà a comercialitzar-lo.

The Wall

Samsung també va anunciar el llançament a Europa de The Wall, una pantalla Micro LED d’última generació dissenyada per a entorns corporatius i exteriors. Equipat amb tecnologia de pantalla autoemissora de llum i un disseny modular, The Wall és totalment personalitzable per donar als usuaris la llibertat de decidir com incorporar la pantalla als seus espais. És a dir, les empreses poden decidir quantes pantalles posar i configurar-les fàcilment.

Temes:

Samsung