Secció recomanada per

A LA VENDA EL 28 D'ABRIL

Samsung llança el Galaxy S8 amb dues versions a un preu a partir de 809 euros

Competiran amb el pròxim model d'Apple i intentaran guardar les distàncies amb el P10 de Huawei i el G6 de LG

El Samsung Galaxy S8, un ’smartphone’ sense límits, a la venda el 28 d’abril. / EUROPA PRESS VÍDEO

2
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Confiança. Aquest és el terme que defineix els responsables de Samsung en la presentació del seu nou vaixell insígnia, el Galaxy S8. El nou telèfon de la firma sud-coreana, que ha sigut presentat aquest dimecres, arribarà a les botigues del nostre país el 28 d'abril amb doble versió: a un preu de 809 euros per al model Galaxy S8 de 5,8 polzades i de 909 euros per al Galaxy S8 plus (6,2 polzades).

Els directius confien que l'estètica del terminal enamorarà els fans de la marca i sorprendrà els escèptics. De fet, el nou model és més prim que el seu antecessor i més lleuger, arriba en dues versions amb petites diferències, sobretot, en la mida de la pantalla (5,8 polzades i 6,2 polzades). Amb aquestes mides Samsung atén les preferències del mercat, que mostra una clara tendència de creixement en les 5,5 polzades i més.

La pantalla (amb sensor de pressió), dotada de millores pel que fa a resistència, és una Super Amoled QHD amb vores arrodonides i format 18,5:9, més ampli del que és habitual. Millora la visibilitat, sobretot dels vídeos, i augmenta l'ergonomia ja que es pot subjectar amb facilitat amb una sola mà.

MÉS PANTALLA, MENYS MARGES

Vist de prop, el terminal crida l'atenció per l'absència de marcs, cosa que permet posar més pantalla en menys espai. Una altra esperada absència és la del botó central, que dona com a resultat un frontal net i elegant. El lector d'empremtes s'ha ubicat a la part posterior del terminal, i als laterals Samsung ha col·locat el control d'encesa, el de volum i accés a l'assistent de veu. En relació amb aquest assistent de desenvolupament propi, que la firma denomina Bixby, té funcions semblants a Siri o Google Assistant i es converteix, des d'ara mateix, en una peça clau per a la connectivitat entre dispositius de la firma.

El gegant sud-coreà confirma així la seva estratègia d'orientació cap a la intel·ligència artificial, una visió que coincideix amb una predicció de la consultora Gartner: en a penes dos anys el 25% de les llars tindran un assistent de veu.

Segons confirmen des de Samsung Espanya, Bixby no tindrà inicialment totes les funcions que desenvoluparà en el futur, i de moment estarà disponible en anglès i coreà, encara que molt aviat arribarà en espanyol.

Un escàner d'iris a la part frontal, sensor d'empremtes d'alta precisió capaç de mesurar la freqüència cardíaca i que respon als gestos, una entrada d'auriculars (jack de 3,5 mm) i un port de càrrega USB-C completen l'equipament d'un terminal que és resistent a l'aigua i a la pols, i que estarà disponible en els colors negre, gris i plata.

CARACTERÍSTIQUES I ACCESSORIS

Pel que fa al processador, el Galaxy S8 inclou un potent Exynos 8895 de vuit nuclis i alta eficiència -–que dona aire a l'autonomia de la bateria- amb una memòria RAM de 4GB en les dues versions i 64 GB d'emmagatzematge, ampliable fins a 256 GB mitjançant una targeta microSD.

La càmera posterior és de 12 megapíxels amb una lent focal d'obertura f/1,7 i estabilitzador d'imatge. La càmera del davant té 8 megapíxels i la mateixa obertura.

El model de 5,8 polzades té una bateria de 3000 mAh, mentre que en el de 6,2 polzades augmenta fins als 3500 mAh. El Galaxy S8 arriba amb l'última versió d'Android i la capa de personalització de la companyia.

Notícies relacionades

A més de diferents carcasses, amb l'S8 arriben el nou GearVR, la renovada càmera Gear 360 (d'alta resolució i amb portabilitat i possibilitats de compartir millorades), i DeX, una base que es connecta al monitor o TV per poder usar l''smartphone' com si fos un ordinador.

DeX té dos ports USB, connexió a internet i tindrà un preu, no confirmat, d'uns 150 euros. El GearVR costarà uns 130 euros i inclourà un comandament de control a distància.

Temes:

Samsung Mòbils