Secció recomanada per

PRESENTACIÓ OFICIAL

Així és Nintendo Switch, que arribarà a Espanya el 3 de març

La nova consola de Nintendo sortirà amb jocs com l'esperat 'The Legend of Zelda: Breath of the Wild'

switch2

switch2
getthumbsbyfilename2

/

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Nintendo Switch, la nova consola de portàtil de Nintendo, sortirà a la venda el pròxim 3 de març del 2017. Així ho ha anunciat el president de Nintendo, Tatsumi Kimishima, en una presentació en què ha revelat la data de llançament, el preu i els jocs que acompanyaran aquesta nova aventura de Nintendo.

La nova aposta de Nintendo per les consoles és una innovadora proposta que combina consola de sobretaula i portàtil. A més de connectar-se al televisor i poder jugar als títols en pantalla gran, l'usuari pot convertir-la a l'instant en una consola portàtil amb una pantalla de 6,2 polzades, extraient aquesta pantalla de la mateixa base.

Al mateix temps, Nintendo també innova en els controls: el comandament clàssic es pot 'desmuntar', ja que està format per tres mòduls: el central i dos laterals (Joy-Con). Els dos laterals són petits comandaments per competir amb els amics, i també es poden acoblar a la pantalla de 6,2 polzades per disfrutar dels jocs en qualsevol lloc de la casa o a fora.

La pantalla disposa de funcions multitàctils per a aquells jocs que siguin compatibles. La bateria té una autonomia que pot superar les sis hores, encara que aquesta xifra és susceptible de variar en funció dels programes que s'utilitzin i de les condicions en què es faci. Per exemple, es pot jugar al voltant de tres hores a The Legend of Zelda: Breath of the Wild sense recarregar. Fora de casa, Nintendo Switch es pot carregar fàcilment endollant l'adaptador de corrent al connector USB de la consola.

“Nintendo Switch és un nou concepte de consola domèstica que ofereix estils de joc molt diversos. Volem presentar al món noves formes d'oci, només possibles gràcies a les característiques úniques de Nintendo Switch i dels Joy-Con”, ha assegurat Kimishima.

La consola es posarà a la venda el 3 de març als grans mercats: el Japó, els Estats Units i Europa (inclosa Espanya), al preu de 299 dòlars (329,95 euros a Espanya). Serà regió free, de manera que es podrà jugar a jocs d'altres països. El pack estàndard inclourà tot el que fa falta per jugar. A més, Nintendo llançarà un nou servei de subscripció online que es llançarà la tardor.

JOCS DE NINTENDO SWITCH

La nova consola de Nintendo arribarà amb un gran títol, dels més esperats del mercat: The Legend of Zelda: Breath of the Wild. La nova aventura de la famosa sèrie The Legend of Zelda és una odissea a l'aire lliure que obre nous horitzons sense perdre l'essència del joc original. “Explora un món de dimensions sense precedents i descobreix més de 100 santuaris on hauràs de posar a prova el teu enginy, a part d'una enorme varietat d'armes, peces i altres equips”, destaca l'empresa.

També acompanyaran el llançament de la consola 1-2-Switch un joc proves amenes que conviden els participants a deixar el televisor a un costat i jugar mirant-se als ulls. El mateix mes de març es llançarà ARMS: un esport de combat multijugador, que permet intercanviar cops amb braços extensibles, i incorpora elements de la boxa i dels jocs de trets.

El 28 d'abril arribarà Mario Kart 8 Deluxe, mentre que a l'estiu debutarà Splatoon 2 per a la Nintendo Switch. També una grata sorpresa: Super Mario Odyssey, el retorn de Super Mario a un món obert, debutarà per Nadal.

Notícies relacionades

Nintendo ha informat que companyies com Activision, EA, Take2, Ubisoft i grans desenvolupadors japonesos estan creant jocs per a la nova consola, que també inclourà al seu catàleg jocs franquícies com FIFAThe Elder Scrolls i NBA 2K.

Altres jocs confirmats que arribaran a la consola són Puyo Puyo Tetris, Super Bomberman R, Sonic Mania, Xenoblade Chronicles 2 Fire Emblem Warriors.