Secció recomanada per

LLANÇAMENT

Nintendo Switch: el que en sabem abans de la presentació oficial

La nova consola de Nintendo serà un mix entre consola de sobretaula i portàtil

switch

switch

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

La Nintendo Switch, la nova consola de Nintendo, serà presentada la matinada d'aquest dijous a divendres al Japó. La consola, que substituirà la poc exitosa Wii U, serà un mix de màquina de jocs de sobretaula portàtil, una original proposta que buscarà el seu lloc al mercat. Aquests són els detalls que se'n coneixen fins ara.

Switch -abans coneguda com a Nintendo NX- serà una consola híbrida, és a dir, que s'hi podrà jugar tant al televisor de la llar com fora de casa. Encara que no s'ha informat de les especificacions tècniques, l'anunci preu de la consola va indicar que es tracta d'un aparell de sobretaula que, a l'interior, incorpora una pantalla d'almenys sis polzades. D'aquesta forma, l'usuari podrà estar jugant a la seva tele i, quan vulgui, extreure la pantalla de la consola per continuar jugant.

El comandament, així mateix, també complirà amb la doble funció al comptar amb tres mòduls: un de central i dos de laterals, amb diversos botons. Si juga a la consola, el comandament sembla l'habitual d'aquesta mena d'objectes. Si prefereix la versió tauleta/portàtil, podrà extreure els laterals del comandament i connectar-los a la pantalla que s'extreu de la consola.

S'espera que en la presentació es donin a conèixer la resta de detalls, perifèrics i noves funcions, així com els jocs que acompanyaran aquest producte en el seu llançament, que serà el març del 2017.

Notícies relacionades

De moment, sembla confirmat que The Legend of Zelda: Breath of the Wild serà un dels títols que acompanyaran la consola en el seu llançament. També s'esperen algun títol de la saga Super Mario Bros i grans franquícies d'altres empreses com Square Enix, Activision o EA.

PREU DE LA NINTENDO SWITCH

També falta per confirmar el preu del producte, però les filtracions el situen al voltant dels 250 euros. Serà un preu competitiu per intentar lluitar contra les seves rivals PlayStation 4 i Xbox One.