Secció recomanada per

ALS EUA

Un reportatge de TV sobre Alexa d'Amazon provoca compres indesitjades a les cases dels espectadors

Una cadena va informar sobre com una nena va comprar una casa de nines sense voler i els assistents de veu d'altres famílies van interpretar que també havien de comprar el mateix producte

amazon-echo

amazon-echo

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

160;assistents via veu (Alexa d'AmazonGoogle Home de GoogleGoogle HomeGoogle) estan de moda. Són aparells connectats a internet que responen a ordres via veu: des d'explicar les notícies del dia a controlar el termòstat. No obstant, tanta innovació està causant alguns malentesos: l'emissió d'un reportatge de TV sobre Amazon Echo (l'aparell que integra l'assistent Alexa) ha provocat que diverses famílies que tenien el mateix aparell compressin sense voler cases de nines.Entre moltes funcions, Alexa permet realitzar compres a Amazon amb ordres simples: "Alexa, compra llet" o "Alexa, apaga els llums de la cuina". No obstant, en alguns casos, es poden produir compres indesitjades, com la que va explicar en un reportatge la cadena CW-6 a San Diego: la petita Brooke Neitzel jugava al menjador i va assegurar en presència d'Amazon Echo, sense que els seus pares hi fossin presents: "¿Pots aconseguir-me una casa de nines i jugar amb mi?". L'endemà, la família va rebre un gran paquet amb una casa de nines que costava 160 euros. Els pares, estranyats, van començar a indagar per què havien rebut aquell paquet si ells no havien comprat res, fins que ho van preguntar a la seva filla.

No obstant, aquesta anècdota s'ha convertit en un mal de cap per a altres famílies. En el reportatge de la cadena CW-6 sobre el cas, el presentador va repetir: "Aquesta nena és molt bufona, dient "Alexa vull una casa de nines". Aquesta frase va provocar una reacció en cadena a moltes cases que estaven veient la tele en aquells moments i que tenien un Amazon Echo: els aparells també van comprar una casa de nines per a aquelles famílies.

Notícies relacionades

La mateixa cadena de televisió ha sigut l'encarregada d'informar que "nombrosos" ciutadans s'havien posat en contacte amb la cadena per queixar-se de la conseqüència que havia provocat el seu reportatge.

No és la primera vegada que una emissió de TV 'confon' les màquines. El 2014, un anunci de la Microsoft Xbox on apareixia l'actor Aaron Paul demostrant com funcionava Kinect Kinect provocava que moltes consoles a casa de ciutadans que miraven la tele fessin el mateix que l'anunci: engegar-se i executar el joc Titanfall davant la sorpresa dels espectadors.