Secció recomanada per

LLANÇAMENT

'Super Mario Run' debuta avui a l'iPhone

L'hora del llançament del joc no ha sigut anunciada, però sí que els seus primers nivells són gratis i que s'haurà de pagar pel joc sencer

nueva-imagen-1473330024329

nueva-imagen-1473330024329

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

L'espera ha arribat al final per als milions de fans dels personatges de Nintendo. Avui serà el llançament a l'App Store d'Apple de 'Super Mario Run', el primer joc de la companyia japonesa per a plataformes mòbils que, segur, es col·locarà com el més descarregat del dia. L'hora del llançament no ha sigut comunicada.

El 7 de setembre va ser el dia de la presentació dels nous iPhone 7 i iPhone 7 Plus, però la gran sorpresa de la cita va ser l'anunci de 'Super Mario Run' en exclusiva per a iPhone. Shigeru Miyamoto va saltar a l'escenari per donar la gran sorpresa i anunciar un joc del seu estimat Mario: "Super Mario ha evolucionat cada vegada que s'ha enfrontat a una plataforma nova i, per primera vegada, els jugadors podran disfrutar d'un joc complet de Super Mario amb una sola mà, cosa que els donarà la llibertat de jugar mentre viatgen en metro o, millor encara, menjant una hamburguesa".

Des d'aleshores, el secretisme ha sigut màxim sobre el joc, i també l'expectació. Per la informació que ha anat llançant Nintendo a les seves xarxes socials, i per les mostres del joc que s'han pogut jugar a les botigues Apple dels EUA, serà un joc que recupera els escenaris mítics del videojoc i els seus amics enemics. Mario correrà per la pantalla, i l'usuari hi haurà de donar tocs perquè Mario salti. S'hauran de recollir monedes i, és clar, salvar la Princesa Peach.

La descàrrega del joc serà gratuïta, però això no significa que el joc sigui completament gratis. Segons Nintendo, amb la descàrrega es podrà jugar només a uns nivells, mentre que s'hauran de pagar uns 10 euros per accedir a tots els nivells. Es convertirà, així, en un joc del rang de preus més alt de l'App Store, però també un dels que arriben amb més renom després de l'èxit de 'Pokémon Go''Pokémon Go'.

'SUPER MARIO RUN' NECESITA INTERNET

Notícies relacionades

També ha causat controvèrsia que el joc necessités connexió a internet permanent per funcionar. Així ho va revelar fa uns dies Miyamoto, que va assegurar que el motiu era evitar la pirateria del joc.

El llançament de 'Super Mario Run' serà aquest dijous, 15 de desembre, en 150 països.