Secció recomanada per

INVESTIGACIÓ

Un tatuatge temporal permet controlar el mòbil a distància

Investigadors del MIT creen un 'wearable' ultrafí que integra sensors

El MIT experimenta amb tatuatges metàl·lics per controlar dispositius mòbils. / MIT

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Controlar el telèfon mòbil a distància amb gestos en la pell pot ser una realitat gràcies a les investigacions d'un grup d'estudiants del MIT (Institut Tecnològica de Massachusetts), que han desenvolupat uns tatuatges temporals intel·ligents que responen als gestos dels usuaris i que poden rebre, emmagatzemar i enviar dades.

El projecte, denominat DuoSkinDuoSkin, serà presentat en detall el mes vinent. De moment, el MIT ha mostrat en un vídeo com funciona l'invent: imprès en pa d'or silicona, està compost de diversos circuits i connectivitat NFC i és ultrafí, de manera que aquest ‘wearable’ es pot incorporar a la pell com si fos un tatuatge.

Notícies relacionades

El MIT ha creat diversos models de tatuatge per mostrar possibles funcions. Entre ells n'hi ha un en forma de barra de desplaçament ('trackpad'), un altre que canvia de color segons la temperatura i un tercer que serveix per intercanviar dades (emmagatzema contingut que pot ser recuperat després). També és possible incorporar llums led al dispositiu.

Segons els seus creadors, imprimir aquest 'wearable' serà molt econòmic -uns quants euros-, especialment si es pot fer de forma massiva.