Secció recomanada per

AVENÇOS

Google i Fiat s'uneixen per fabricar cotxes sense conductor

Fiat produirà 100 minivans autònomes que circularan per les carreteres dels EUA aquest any

xperez33755617 file   this friday  jan  8  2016  file photo  show160505114919

xperez33755617 file this friday jan 8 2016 file photo show160505114919 / Paul Sancya

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Els cotxes autònoms (sense conductor) són el futur de la indústria de la automoció. Veure'ls a les carreteres i no només com a prova ara està més a prop després que Google Fiat hagin tancat un acord per iniciar la producció de 100 minivans Chrysler Pacifica híbrides autònomes.

Notícies relacionades

Segons ha anunciat Google en un article al seu compte de Google+, els vehicles circularan per les carreteres dels Estats Units a finals d'aquest any. “Aquesta col·laboració amb Fiat Chrysler és la primera que treballem directament amb un fabricant de vehicles per crear els nostres cotxes”, afirma l'empresa. Fiat s'encarregarà de dissenyar els cotxes i Google, d'instal·lar els sistemes de conducció autònoma. A més, al tractar-se d'una minivan, també podran provar la conducció autònoma en vehicles més llargs que fins ara.

"En els pròxims mesos, el nostre equip col·laborarà estretament amb els enginyers de Fiat. Aquesta experiència ajudarà els dos equips a entendre millor com crear un cotxe totalment autònom que pugui portar-te d'un punt a un altre pitjant un botó", conclou Google.