Secció recomanada per

LLANÇAMENT

Així és el nou Kindle Oasis, l'últim llibre electrònic d'Amazon

El lector és un 30% més fi i un 20% més lleuger, i té un preu de 290 euros

amazon

amazon

2
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amazon ha presentat aquest dimecres i posat a la venda un nou model del seu lector de llibres electrònics Kindle, el Kindle Oasisque, a primera vista, es caracteritza per un disseny ultrafí i amb millores en l'ergonomia gràcies a una reorientació del centre de gravetat per equilibrar l'aparell i fer-lo més còmode durant la lectura.

Ja fa vuit anys Amazon va llançar el primer lector de llibres electrònics, una línia  de producte que es consolida ara amb el llançament d'Oasis, la vuitena generació, caracteritzada per un disseny renovat que inclou una funda amb bateria integrada que permet que la càrrega duri diversos mesos.

En opinió de Jeff Bezos, fundador i conseller delegat d'Amazon. “Aquest és el Kindle més avançat que hem construït fins ara: fi i ultra lleuger perquè s'esvaeixi i els lectors puguin perdre's en l'univers literari dels autors”.

Segons fonts de la mateixa firma, els consumidors ja poden accedir a la fase de prevenda, el producte començarà a enviar-se en les pròximes setmanes. El seu preu és de 289,99 euros, i s'ha posat a la venda en tres colors: negre, bordeus i noguera.

CARACTERÍSTIQUES

Kindle  Oasis compta amb una pantalla més fina que els anteriors models de la marca i una redissenyada zona de subjecció. El nou format situa el centre de gravetat sobre la palma de la mà, perquè descansi en aquesta com ho faria el llom d'un llibre, generant l'equilibri que fa que pugui subjectar-se amb una sola mà.

Inclou un parell de botons físics per girar full, encara que també es pot utilitzar la pantalla tàctil. Integra un acceleròmetre per detectar automàticament el canvi de mà, i en funció de la nova posició, fa una rotació de l'orientació de la pàgina i la funcionalitat dels botons.

Pesa 131 grams i fa 3,4 mm en la seva part més fina. De mitjana, és un 30% més fi i un 20% més lleuger que els anteriors productes.

NOVETATS

Kindle Oasis incorpora un nou sistema de bateria dual que, quan es connecta la funda, comença a recarregar el dispositiu automàticament. Aquesta bateria combinada usa un sistema d'arquitectura cel·lular personalitzat que optimitza la potència i l'energia, proporcionant mesos d'autonomia.

Notícies relacionades

El dispositiu i la funda es carreguen a la vegada quan estan units i connectats al corrent. Una nova manera d'hibernació minimitza el consum d'energia quan l'aparell està inactiu. La funda està feta de cuir en color negre, bordeus i noguera.

Una altra novetat és que presenta l'última generació de la pantalla Paperwhite (resolució de 300 ppp). La llum de lectura integrada inclou un 60% més de llums led per millorar la uniformitat i la brillantor.