Secció recomanada per

XARXA SOCIAL SOLIDÀRIA

Facebook activa el botó d''estic bé' després de les explosions de Brussel·les

Les persones que són a Brussel·les poden marcar a la xarxa social que estan sans i estalvis per avisar familiars i amics

cejv8v2wwaaw78l

cejv8v2wwaaw78l

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

La xarxa social Facebook ha activat un botó especial perquè els que són a Brussel·les puguin avisar els seus familiars i amics que estan bé ('estic bé') després de les diverses explosions que s'han registrat a explosions Brussel·les, tant a l'aeroport com a la xarxa de metro. 

La xarxa social més popular del món va posar en marxa l'opció de Safety Check per comprovar l'estat de seguretat després de catàstrofes o situacions com atemptats. Si l'usuari és a prop del lloc on s'ha registrat la desgràcia, pot marcar a la xarxa social que "està bé", i els amics i coneguts veuran aquesta notificació. A més, la llista de coneguts rebrà un avís sobre l'actualització de l'estat.

Notícies relacionades

L'eina va ser desenvolupada en inspiració a l'ús de les xarxes socials després del terratrèmol de Tohoku, Japó,terratrèmol Japó, el 2011. La primera vegada que es va activar va ser en el terratrèmol del Nepal del 2015. També va ser activada amb motiu de l'huracà Patricia (octubre 2015), els atemptats de Nigèria Nigèria (novembre 2015) i durant els atemptats de París del novembre del 2015

LES EXPLOSIONS

Poc després de les vuit del matí, s'han registrat dues fortes explosions a l'aeroport de Brussel·lesBrussel·les. Les deflagracions han tingut lloc a la zona de 'check-in' de l'aeroport i han causat "nombrosos morts i ferits", segons la televisió flamenca VTM. Posteriorment, hi ha hagut una altra explosió al metro de Brussel·les.