Secció recomanada per

DIVERTIDES ANIMACIONS

Google rendeix homenatge al mestre del ioga

El 'doodle' d'aquest dilluns recorda el 97è aniversari del naixement de BKS Iyengar

El ’Doodle’ de Google de BKS  Iyengar. / GOOGLE

1
Es llegeix en minuts
LOURDES MEROÑO / BARCELONA

El 'doodle' de doodleGoogle d'aquest dilluns està dedicat a BKS Iyengar. Bellur Krishnamachar Sundararaja Iyengar va néixer el 14 de desembre, fa 97 anys, a Bellur (Kolar) i va ser el fundador del ioga iyengar. Aquest homenatge animat l'ha convertit en 'trending topic' a Twitter.

EL IOGA IYENGAR

Una de les característiques essencials d'aquest tipus de ioga és la intensitat amb què l'atenció ha de mantenir-se present a l'abordar la pràctica d'asana (postures), pranayama (disciplina de la respiració) i pratyahara (actitud d'introversió dels òrgans sensorials), tres dels vuit estadis del ioga descrits per Patañjali. 

BKS des dels 15 anys practicava ioga i, gràcies a la seva vocació per aquesta disciplina, va fer que a Occident es donés a conèixer. Als 57 anys va fundar, el 1975, el Ramamani Iyengar Memorial Ioga Institute a Pune.

Existeixen centres de ioga iyengar per tot el món, i s'estima que el ioga iyengar compta amb milions de practicants.

ELS SEUS LLIBRES

El mestre del ioga va escriure molts llibres sobre la pràctica i filosofia de ioga, entre els quals  destaquen 'Luz sobre el Yoga', 'Luz sobre el Pranayam'a i 'Luz sobre los Yoga Sutras de Patañjali'. També va escriure nombrosos textos de ioga de gran importància. 

EL FINAL DE LA SEVA VIDA 

El 2005 Iyengar va ser inclòs en la llista de les 100 persones més influents, segons la revista 'Time', i de fet va ser un dels candidats al premi Nobel de la Pau de l'any 2014. 

Notícies relacionades

Yogacharya Sri B.K.S. Iyengar també ha sigut reconegut com la màxima autoritat del seu temps, a nivell mundial, en ioga.

Va morir el 20 d'agost del 2014, a l'edat de 96 anys.

ALGUNS TUITS QUE RECORDEN EL GURÚ: