Secció recomanada per

AVANÇ

Un cotxe sense conductor anirà aquest dilluns de Vigo a Madrid

El grup PSA provarà per primera vegada a Espanya un dels seus cotxes autònoms, que recorrerà 599 quilòmetres

Fàbrica de PSA a Vigo.

Fàbrica de PSA a Vigo.

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / MADRID

Els cotxes sense conductor també arriben a Espanya. Aquest dilluns el grup automobilístic PSA Peugeot Citroën farà una prova amb un dels seus quatre prototips de vehicle autònom, que recorrerà en manera autònoma el trajecte entre les fàbriques de la companyia en Vigo Madrid.

El trajecte entre els dos centres de producció, de 599 quilòmetres, serà per autovia autopista. El prototip ajustarà automàticament la velocitat i els avançaments, en funció dels altres vehicles, dels límits de velocitat i de la infraestructura, explica la companyia en un comunicat.

Es tracta del primer trajecte d'automòbil autònom que es realitza a Espanya en carretera oberta després de l'autorització fa tan sols una setmana anunciada per la Direcció General de Trànsit, que ha establert mitjançant una instrucció el marc normatiu per realitzar els assajos d'investigació

Notícies relacionades

En aquesta instrucció es recull de forma detallada els requisits necessaris per sol·licitar aquestes proves així com una classificació d'aquests automòbils en funció del seu nivell d'automatització.

Segons la instrucció, "vehicle autònom és tot aquell que disposa de capacitat motriu equipat amb tecnologia que permeti el seu maneig o conducció sense precisar la forma activa de control o supervisió d'un conductor tant si aquesta tecnologia autònoma està activada com si està desactivada de forma temporal o permanent".