Secció recomanada per

llançament

Els nous iPhone 6s i 6s Plus arriben aquest divendres a Espanya

Les principals novetats d'aquests telèfons d'Apple són la gravació de vídeos en ultra alta definició (4k) i la tecnologia de pressió tàctil 3D Touch

Diferents models dels telèfons d’Apple, en un acte de la companyia del 9 de setembre.

Diferents models dels telèfons d’Apple, en un acte de la companyia del 9 de setembre. / AFP / STEPHEN LAM

2
Es llegeix en minuts

Apple posarà a la venda demà a Espanya els nous models dels seus telèfons intel·ligents, iPhone 6s i iPhone 6s Plus, en què les principals novetats són la gravació de vídeos en ultra alta definició (4k) i la tecnologia de pressió tàctil 3D Touch.

Els nous dispositius, que mantenen les 4,7 i 5,5 polzades dels seus predecessors, inclouen la tecnologia 3D Touch, que permet que els telèfons responguin a la pressió que s'exerceix sobre la pantalla, i això crearà una sèrie de finestres d'accés directe a continguts sense haver d'obrir una aplicació de forma tradicional. Així, al mantenir el dit sobre un correu electrònic, el telèfon obre el missatge automàticament per a una ràpida lectura.

Aquest mateix sistema fa que al mantenir la pressió sobre un enllaç s'obri una finestra del navegador Safari que mostra el contingut i, si es fa el mateix sobre una hora en un missatge, s'activa el calendari.

Una altra novetat d'iPhone 6s i 6S Plus és que crearan minivídeos amb cada fotografia que captin, de tal forma que al pressionar la imatge reproduiran de forma breu els instants en què es va realitzar, una funció que la tecnològica nord-americana ha anomenat Live Photos.

Apple també ha actualitzat les càmeres dels nous telèfons: la frontal és de 5 megapíxels, i la posterior, de 12 mpx i capaç de gravar vídeo en 4k.

A més, la tecnològica de Cupertino (Califòrnia) promet que el seu nou processador, A9, és un 70% més potent que el seu predecessor.

Apple començarà demà a vendre els nous telèfons a les seves botigues a Espanya a partir de les vuit del matí: estaran disponibles en els colors daurat, platejat, 'gris espacial' i rosa.

Els seus preus seran de 749, 859 i 969 euros per als iPhone 6s -de 16, 64 i 128 gigues, respectivament- i de 859, 969 i 1.079 euros per als 6s Plus.

Els nous models ja van arribar el setembre passat a una dotzena de països, inclosos els Estats Units i la Xina, i en el seu primer cap de setmana a la venda van aconseguir una xifra rècord de 13 milions de terminals venuts.

Notícies relacionades

Des del 2007, Apple ha comercialitzat més de 700 milions d'iPhones, el dispositiu estrella de la marca de la poma, ja que representa el 56% dels seus beneficis.

A més d'Espanya, l'iPhone 6s i l'iPhone 6s Plus arriben demà a Mèxic, Andorra, Àustria, Bèlgica, Bòsnia, Bulgària, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, Grècia, Groenlàndia, Holanda, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, les Maldives, Mèxic, Mònaco, Noruega, Polònia, Portugal, República Txeca, Romania, Rússia, Suècia, Suïssa i Taiwan.

Temes:

iPhone Apple