Secció recomanada per

DESPRÉS DEL CIBERATAC MASSIU

Apple publica una llista de 25 'apps' malicioses

WeChat i Angry Birds 2, entre els programes afectats, ja que van aconseguir una versió falsa de Xcode

La llista de 25 ’apps’ malicioses.

La llista de 25 ’apps’ malicioses. / APPLE

1
Es llegeix en minuts

Després del ciberatac massiu del cap de setmana passatApple ha publicat aquest divendres una llista de 25 'apps' afectades per 'malware'. Entre les aplicacions afectades més conegudes hi ha WeChat, Angry Birds 2 i DiDi Taxi.

L'empresa de la poma ha revelat aquests dies que diverses aplicacions de la seva botiga oficial van aconseguir una versió falsa de Xcode, és a dir, de l'entorn que subministra gratuïtament als desenvolupadors per a la creació d''interfaces' i aplicacions per a l'usuari. 

FALSIFICACIONS DE XCODE

"Alguns desenvolupadors han descarregat versions falsificades de Xcode, que han sigut infectades amb 'malware', de manera que les aplicacions que han creat també poden estar infectades", ha assenyalat la companyia nord-americana en un comunicat.

La companyia ha eliminat algunes d'aquestes aplicacions o les ha substituït per versions no infectades al seu repositori, Apps Store.

La llista inclou aplicacions com DiDi Taxi, 58 Classified, Gaode Map, Railroad, Flush, China Unicom, Carrot Fantasy 2, Miraculous Warmth, Call Me MT2, Baidu Music, Duo Duo Ring Tone, Net Ease Music, Foreign Harbor, Battle of Freedom i One Piece.

També hi figuren les aplicacions Let’s Cook, Heroes of Order & Chaos, Dark Down, I Like Being With You, Himalaya FM, Carrot Fantasy, Flush HD i Encounter, la majoria de les quals es van crear a la Xina o estan localitzades en aquest país.

"No estem segurs de si les dades d'identificació personal del client han quedat afectades, tampoc de si el codi té la possibilitat de sol·licitar les credencials dels clients per entrar a iCloud o obtenir altres contrasenyes de serveis", ha explicat Apple.

La companyia recomana obtenir Xcode de la botiga oficial d'aplicacions o des del lloc per a desenvolupadors d'Apple.

Aquesta és la llista publicada per Apple:

WeChat

DiDi Taxi

58 Classified 

Gaode Map 

Railroad 12306

Flush

China Unicom Customer Service (Official Version) 

CarrotFantasy 2: Daily Battle

Miraculous Warmth

Call Me MT 2 - Multi-server version

Angry Bird 2 - Yifeng Li’s Favorite 

Baidu Music 

DuoDuo Ringtone

NetEase Music 

Foreign Harbor 

Battle of Freedom 

One Piece 

Let’s Cook 

Heroes of Order & Chaos 

Dark Dawn - Under the Icing City 

I Like Being With You 

Himalaya FM 

CarrotFantasy 

Notícies relacionades

Flush HD

Encounter 

Temes:

iPhone Apple